1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adana'da Orman Yangını Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı
Adanada Orman Yangını Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Adana'da Orman Yangını Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Adana Orman Bölge Müdürlüğü merkez Sarıçam ilçesine bağlı Sarıçam köyünde yangın tatbikatı düzenledi.

A+A-

Adana Orman Bölge Müdürlüğü merkez Sarıçam ilçesine bağlı Sarıçam köyünde yangın tatbikatı düzenledi. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de destek verdiği tatbikatı Vali Hüseyin Avni Coş’da izledi. Aynı anda birkaç yerde meydana gelen orman yangına 70 personel, 15 yönetici, 17 araç ve helikopter ile müdahale edildi. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın tatbikatı ile ekiplerin çıkan bir orman yanına ulaşma ve söndürme kabiliyetleri tespit edildi. Ayrıca diğer kurumlarla eşgüdüm testi yapıldı.

Yangın çıkış sebeplerinin araştırılması; varsa faillerinin belirlenmesi için Jandarma Alay Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekipleri de çalışmalara katıldı. Tatbikat sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Hüseyin Avni Coş, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve diğer kurumlar arasındaki koordinasyonu gerçekleştirmek suretiyle muhtemel orman yangınlarına karşı hazırlıkları gözden geçirdiklerini söyledi. Planlandığı şekilde yangın tatbikatının başarılı bir şekilde icra edildiğini vurgulayan Coş, karadan ve ihtiyaç duyulduğundan helikopter ile havadan destek vermek suretiyle yangınlara karşı ilgili personelin 24 saat görev başında olduğunu bir kez daha gördüklerini kaydetti. Devletin aldığı tedbirlerin yetmediğini, vatandaşların da bu konuda dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Coş, ateş ve benzeri unsurların ormanlardan uzak tutulması ve bu tür durumların derhal orman, polis ile jandarmaya bildirilmesini istedi. Yangınlarda bir an önce müdahale edilmesinin önemli olduğunun altını çizen Hüseyin Avni Coş, “Milli servetimiz olan ve hepimizin sağlıklı bir çevrede yaşabilmesinin teminatı olan ormanlarımızın muhafaza edilip, gelecek kuşaklara geliştirilerek aktarılabilmesi için üzerimize düşen vatandaşlık görevini yerine getirmemiz lazım. Adanalı hemşerilerimiz bu konuda şimdiye kadar örnek bir tutum sergiledi. Bu sezonda geçen yılki duyarlıklarını dana da artırarak devam edeceklerine inanıyorum.”dedi.

TÜRKİYE ÇEVRE ÜLKELERDEKİ YANGINLARA YARDIM EDECEK KONUMDADIR

Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ise 1 Haziran itibariyle yangın mevsiminin resmi olarak başladığını ifade etti. Amaçlarının bu riskli dönemin kamuoyu tarafından da bilinmesini sağlamak olduğuna işaret eden Acer, İl Jandarma Komutanlığı ile yangınlara karşı özellikle son iki ayda yoğun bir çalışmada bulunduklarını anlattı. El broşürleri, halkın uyarılması gibi ortak yürütülen faaliyetler üzerinde duran Acer, şöyle devam etti: “Diğer kurumların katkılarıyla anız yangınlarını önlemek için girişimlerimiz var. Bu tatbikat ile ekipler ve araçların açısından hareket kabiliyetlerini bir kez daha analiz ediyoruz. Vatandaşlarımız rahat uyusun. Ormanlarımız 24 saat gözetleniyor. Dinamik bir şekilde yangınlara müdahale eden ekiplerimiz var. Her türlü tedbiri aldık. Bu bana da devletin yaptığı yatırımların karşılığı olan gücümüzü görmek istiyoruz. Biz Türkiye olarak çevre ülkelerdeki yangınlara müdahale edecek konumdayız. Özellikle hava ve işçi potansiyelimizle İsrail, Suriye, Yunanistan, Rusya ve Gürcistan’daki yangınlara müdahale ediyoruz. 15 dakikada yangınlara müdahale edecek şekilde konuşlanmış durumdayız.”

ORMANLAR 24 SAAT GÖZETLENİYOR

582 bin 753 hektar olan Adana’daki ormanların yüzde 69’nun yangınlara hassas özelikte olduğunu açıklayan Abdurrahman Acer, bölgede 1969 yılından günümüze 3 bin 300 adet yangından 30 bin 208 hektar sahanın zarar gördüğünü dile getirdi. Bu alanların tamamının ağaçlandırıldığına değinen Acer, “Yıllık ortalama 75 orman yangını çıkmakta ve her yangında 9,5 hektar alan yanmaktadır. Temmuz ve Ağustos ayları orman yangınları açısından en riskli aylardır. Adana’daki ormanları 36 adet gözetleme kulesindeki 72 personel 24 saat izliyor. Ayrıca Sallangaç, Karahan, Dernek ve Horzum Yaylaları, Orman Yangınları Erken Uyarı Sistemi (OYEUS) tarafından kesintisiz gözlenmekte.” Organizasyonu İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Naci Serter ile diğer kurum temsilcileri de ilgiyle takip etti.

CİHAN

Adana'da orman yangını tatbikatı gerçeğini aratmadı

Adana'da orman yangını tatbikatı gerçeğini aratmadı

Adana'da orman yangını tatbikatı gerçeğini aratmadı

Adana'da orman yangını tatbikatı gerçeğini aratmadı

Adana'da orman yangını tatbikatı gerçeğini aratmadı

Adana'da orman yangını tatbikatı gerçeğini aratmadı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.