1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sultan Abdülhamit'in Torunu Vali Harput'u Ziyaret Etti
Sultan Abdülhamitin Torunu Vali Harputu Ziyaret Etti

Sultan Abdülhamit'in Torunu Vali Harput'u Ziyaret Etti

Osmanlı Padişahlarından Sultan 2. Abdülhamit Han’ın torunu Şehzade Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Zararlı Alışkanlıklardan Koruma Derneği (İHSANDER) Bursa Şubesi Başkanı Ercan Durak, Dernek Üyeleri Fikret Tunç ve Turgay İşçioğlu ile birlikte Bursa Valisi.

A+A-

Osmanlı Padişahlarından Sultan 2. Abdülhamit Han’ın torunu Şehzade Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Zararlı Alışkanlıklardan Koruma Derneği (İHSANDER) Bursa Şubesi Başkanı Ercan Durak, Dernek Üyeleri Fikret Tunç ve Turgay İşçioğlu ile birlikte Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret etti.

Vali Şahabettin Harput’u ziyaret etmekten çok memnun olduğunu ifade eden Osmanoğlu, Bursa’nın çok güzel ve önemli bir yer olması, ayrıca Osmanlı’nın ilk Başkenti olması dolayısıyla kendisini heyecanlandırdığını ifade ederek Bursa’yı çok sevdiğini söyledi. Bursa Valisi Şahabettin Harput ise “Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, hepimizin gönlünde müstesna yeri olan o büyük hakanın II Abdulhamit Han Hazretlerinin dördüncü kuşak torunudur. Bugün Bursa’mızı ziyaret ettiler. Bursa ve İstanbul Osmanlının en belirgin iki önemli başkenti. Dolayısıyla bu ziyaret çok önemli. Osmanlıyı ilk kuran ve ilk payitahtı olan Başkent Bursa’yı Osmanlının son dönem Vahdettin’den önce ki Padişahı olan II Abdülhamit’in torununun ziyaret etmesi bizim için önemlidir. Tabi II Abdülhamit’in vefatından sonra O’nun değeri daha iyi anlaşılmıştır. Yeni nesiller O’nu daha iyi anlamaya başlamışlardır. II Abdülhamit’ten sonra Osmanlının nasıl paramparça olduğunu, O’nun ne zor şartlarda Osmanlıyı, o büyük imparatorluğu nasıl koruduğunu, nasıl muhafaza etmek için çalıştığını, ne tür bir dâhiyane siyaset izlediğini bugün bütün dünya biliyor ve takdir ediyor. Dolayısıyla biz bugün O’nu rahmetle, minnetle anıyoruz. Elbette Türk milleti olarak tarihine, ecdadına, kültürüne, geçmişine bağlılığı bir görev sayarız. Bu bizim inancımızın temel esası ve gereğidir. Bugün şanlı ecdadımızın çok özel bir misafirini Bursa’da görmekten çok memnun oldum. Değerli dördüncü torun, Abdülhamit Kayıhan beye hoş geldiniz diyorum” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.