1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'Adana'nın En Büyük Problemi Trafik'
Adananın En Büyük Problemi Trafik

'Adana'nın En Büyük Problemi Trafik'

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Serkan Üzülmez, Adana’nın da en büyük probleminin trafik olduğunu belirterek, trafiğin terörden çok daha fazla can ve mal kaybına yol açtığını söyledi.

A+A-

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Serkan Üzülmez, Adana’nın da en büyük probleminin trafik olduğunu belirterek, trafiğin terörden çok daha fazla can ve mal kaybına yol açtığını söyledi.

Adana’da fahri trafik müfettişleri ile trafik polisleri arasındaki koordinasyonun artırılması ve trafik akışının düzgün işlemesini sağlamak amacıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Eğitim ve Hizmet Binası Ahi Evran Salonu’nda düzenlenen toplantıya Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Serkan Üzülmez, Emniyet Amiri Ömer Duğan ve Başkomiser İmran Arık ile ve fahri trafik müfettişleri katıldı.

Burada konuşan Üzülmez, trafikteki sıkıntıların daha çok kişisel hatalardan kaynaklandığını, bunu da kişilerin doğru edindikleri trafik bilgilerini davranışa dönüştürerek çözüleceğini kaydetti. Trafik probleminin yüzde 15’inin polisiye tedbirlerle, yol hatası ve teknik aksaklıklarının giderilmesiyle yüzde 25’inin giderileceğini aktaran Üzülmez, halkı eğiterek de yüzde 60’ının çözümlenebileceğini vurguladı.

Fahri trafik müfettişlerine, ceza keserken duygusal davranmamalarını isteyen Üzülmez, "Trafik güvenliği ile ilgili bilgileriniz bizim için çok önemli. Bizim polis olarak her alanda bulunmamız mümkün olmuyor, ama bizim olmadığımız yerde siz varsınız. Trafik güvenliği ile ilgili yaptığınız çalışmalar, insanlar üzerinde sürekli denetlendikleri hissi vererek onların daha dikkatli ve güvenli birer sürücü olmalarını sağlıyor. Bu da trafik kazalarının önüne geçilmesinde önemli bir etken." dedi.

Üzülmez, Adana’da 607 fahri trafik müfettişi bulunduğunu, bunun 37’sinin ölüm ya da istifayla ayrıldığını, şu anda 570 faal müfettiş bulunduğunu ifade etti. Adana’da meydana gelen trafik kazalarının oluş sebepleri ilgili istatistikî bilgiler de veren Serkan Üzelmez, son 3 yıl 2013 senesinin yalın ilk 4 ayında fahri trafik müfettişlerince, en fazla kırmızı ışık ihlali ve cep telefonu ile seyir halinde yapılan görüşmeler üzerine tutanak tutulduğunu aktardı.

Toplantı, Şube Müdürü Serkan Üzülmez’in fahri trafik müfettişlerine görevlerini hatırlatması, yeni uygulama ve düzenlemeler hakkında bilgiler vermesi ile tamamlandı.
CİHAN

'Adana'nın en büyük problemi trafik'

'Adana'nın en büyük problemi trafik'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.