1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bakan Kılıç: İstanbul Olimpiyatlara Hazır
Bakan Kılıç: İstanbul Olimpiyatlara Hazır

Bakan Kılıç: İstanbul Olimpiyatlara Hazır

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul’un dinamik ve genç bir nüfusa sahip olduğunu, bunun da Türkiye’nin 2020 olimpiyat oyunlarını kazanmak için bir avantaj oluşturduğunu söyledi.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul’un dinamik ve genç bir nüfusa sahip olduğunu, bunun da Türkiye’nin 2020 olimpiyat oyunlarını kazanmak için bir avantaj oluşturduğunu söyledi.

Bakan Kılıç, İstanbul’un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın tanıtımı için geldiği St. Petersburg’da Cihan Haber Ajansına özel açıklamalarda bulundu. Sport Accord Kongresi çerçevesinde, İstanbul’un başarılı bir sunumu yapıldığını kaydeden Kılıç, İstanbul’un çok kuvvetli bir hikayesi olduğunu söyledi.

İstanbul’un ortaya koyduğu fotoğraflar, İstanbul’un heyecan ve dinamizmi zaten başından beri herkesi büyüleyici bir performansla, dikkat çekici bir mahiyette şekillendirdiğini ifade eden Spor Bakanı, “Çok kuvvetli bir hikayesi var İstanbul’un, bu hikayeyi yansıtabilirsek, zaten İstanbul’un hiçbir sorunu kalmayacak. Ben daha önceki sunumlarda da ifade etmiştim. Eğer bir eksiklik varsa o İstanbul’un eksiği değildir. Eğer bir kusur varsa O İstanbul’un kusuru değildir. Biz İstanbul’u sunamadığımızdan dolayı kusur oluşmuştur. Biz İstanbul’un kusursuz bir şekilde sunmanın gayretini veriyoruz. İyi bir ekibimiz var. Enerjik, dinamik genç bir yapıyla hareket ediyoruz.” dedi.

TÜRK HÜKÜMETİ OLİMPİYATLARIN ARKASINDA

Türkiye’nin olimpiyat oyunlarını kazanma şansını artıran pek çok faktör olduğuna değinen Kılıç, “Türk ekonomisinin sağlamlığı ve her geçen gün büyüyen yapısı bunun bir göstergesi. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının Türk ekonomisi üzerindeki olumlu notları bunun bir göstergesi. Türkiye’nin yatırım yapılabilir ülke olarak ilan edilmesi olumlu bir gösterge. Türkiye’deki ekonomik istikrar çok önemli bir gösterge ki vaat edilen her şeyin arkasında hükümet var diyoruz. Peki, yarın hükümet burada olacak mı olmayacak mı? sorusu burada önem kazanıyor. Türkiye’deki siyasi istikrar, bu günkü hükümet garantilerinin yarın ve ondan sonraki günlerde de devam edeceğinin önemli bir göstergesi.” şeklinde konuştu.

İSTANBUL’UN OLİMPİYAT İSTEYEN GENÇ BİR NÜFUSU VAR

Kılıç konuşmasına şöyle devam etti: “İstanbul’un diğer bir avantajı, olimpiyat isteyen çok genç bir nüfusa sahip olmasıdır. Bütün bu avantajlar bir araya getirildiğinde, binlerce yıllık barışçıl bir avantajla bu hikaye bir araya getirildiğinde, İstanbul’un artıları zaten arka arkaya sıralanmış oluyor. Ayrıca söylediğimiz bir şey daha var. Aynı anda iki kıtada olimpiyat yapabilecek başka bir şehir dünyada yok. Bir ayağımız Avrupa’da bir ayağımız Asya’da. Doğuyla batı arasında, kültürler ve medeniyetler arasında, eskiyle yeni arasında, Asya’yla Avrupa arasında kurulabilecek en sağlam köprü İstanbul’dur. İstanbul’da dün 3. Köprünün temelinin atılmış olması da, St. Petersburg’daki sunumla örtüşmüş." CİHAN

Bakan Kılıç Rusya’da konuştu: İstanbul olimpiyatlara hazır (Özel)

Bakan Kılıç Rusya’da konuştu: İstanbul olimpiyatlara hazır (Özel)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.