1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Afyon Sgk'nın Yeni Hizmet Binası 6 Ay İçinde Hizmette
Afyon Sgknın Yeni Hizmet Binası 6 Ay İçinde Hizmette

Afyon Sgk'nın Yeni Hizmet Binası 6 Ay İçinde Hizmette

Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun(SGK) yeni hizmet binasının 6 ay içerisinde hizmete gireceği belirtildi.

A+A-

Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun(SGK) yeni hizmet binasının 6 ay içerisinde hizmete gireceği belirtildi.

SGK Afyonkarahisar İl Müdürü Uğur Kaya, 4 bin metrekarelik eski hizmet binası, 2 bin 600 metrekarede ek hizmet binası olmak üzere toplam 6 bin 600 metrekarelik alanda hizmet hızını en az 5 katına çıkaracaklarını belirtti. Çalışmaların 6 ay içerisinde tamamlacağını ifade eden Kaya, “Eski binada her şey yenilenmiş olacak. Çalışma ortamının yenilenmesi ve yeni birimler sayesinde daha kaliteli hizmet, daha verimli bir hizmet vermeye başlayacağız. Arşiv sistemi tamamen yenileniyor. Birimler tamamen yenileniyor. 300 metrekarelik alanı rehberlik birimi olarak dizayn edeceğiz.” dedi.

Vatandaşların artık saatlerce, ya da günlerce beklemesine gerek kalmayacağını belirten Kaya, rehberlik bölümündeki 5 personelin işlevselliğini artıracaklarını; yurt dışı borçlanmadan, emekli hizmetlerine ve işveren hizmetlerinden tescil işlemlerine kadar ön hizmeti bu birimde vereceklerini anlattı.

Kaya, vatandaşların artık servislere çıkmadan burada işini rahatlıkla görebileceğini belirterek, daha sonra personelin yönlendirmesine göre ilgili birimlere çıkarak işini en kısa sürede çözebileceğini dile getirdi. Kaya, eskiden bir saat süren emeklilik günü öğrenme, borçlanma, prim hesaplama gibi işlemlerin10 dakikada çözüleceğini kaydetti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.