1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Afyon’da Bir Yılda 545 Dilenciye İşlem Yapıldı
Afyon’da Bir Yılda 545 Dilenciye İşlem Yapıldı

Afyon’da Bir Yılda 545 Dilenciye İşlem Yapıldı

Afyonkarahisar'da bir yılda 545 dilenci hakkında yasal işlem yapıldı. Valilik ve belediyenin bir yıl önce başlattığı 'Şehirde dilenci görmek istemiyoruz' çalışmasıyla dilencilik yapanlara 'Kabahatler Kanunu' kapsamında cezai işlem uygulanıyor.

A+A-

Afyonkarahisar'da bir yılda 545 dilenci hakkında yasal işlem yapıldı.

Valilik ve belediyenin bir yıl önce başlattığı 'Şehirde dilenci görmek istemiyoruz' çalışmasıyla dilencilik yapanlara 'Kabahatler Kanunu' kapsamında cezai işlem uygulanıyor.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, kentte dilenmeyi yasakladıklarını, vatandaşların da bu tür insanlara prim vermemelerini istedi. Balkanlıoğlu, mağdur insanlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) ve belediyelerin kendi fonlarından insanlara yardımda bulunduklarını ancak buna rağmen dilenciliğin toplumu rahatsız eden bir konuma geldiğini belirtti. Dilenen şahısların polis ve zabıtaya bildirilmesini isteyen Balkanlıoğlu, valilik ve belediye olarak insanların mağduriyetini gidermeye çalıştıklarını ancak yardım isteyenlerini çoğunun ithal dilenciler olduğunu gördüklerini anlattı.

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürü Turhan Gedikkaya ise bir yıl önce başlayan çalışmalarda şimdiye kadar 545 kişiye yasal işlem yapıldığını söyledi. Gedikkaya, "Bunun için ‘dilenci ekibi’ kurduk. Polisle işbirliği halinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Afyonkarahisar yolların kesişme noktasında olduğundan daha çok ithal dilenciler ağırlıkta. Kentte dilenenlerin sayısı giderek azalıyor. Ancak, vatandaşın da bunlara prim vererek destek olmaması gerekiyor.” diye konuştu.

Valilik ve belediyenin bir yıl önce başlattığı kampanya da şehrin değişik noktalarına dilencikle ilgili uyarıcı bilgilerin bulunduğu afişler asılarak, broşürler dağıtılmıştı.







CİHAN

Afyon’da bir yılda 545 dilenciye işlem yapıldı

Afyon’da bir yılda 545 dilenciye işlem yapıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.