1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Afyonkarahisar'da Kampüs Okul İçin Proje Yarışma Başladı
Afyonkarahisarda Kampüs Okul İçin Proje Yarışma Başladı

Afyonkarahisar'da Kampüs Okul İçin Proje Yarışma Başladı

Afyonkarahisar'ın 50 yıllık eğitim ihtiyacını karşılayacak 'kampüs okul' projesi kapsamında 150 dönümlük alana yapılacak eğitim tesisinin mimari projesi yarışması başladı.

A+A-

Afyonkarahisar'ın 50 yıllık eğitim ihtiyacını karşılayacak 'kampüs okul' projesi kapsamında 150 dönümlük alana yapılacak eğitim tesisinin mimari projesi yarışması başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, kamu-özel ortaklığıyla gerçekleştireceği liseler için eğitim kampüsü çalışmasının ilk proje etabını tamamladı. İkinci gurupta bulunan Afyonkarahisar ve 12 ile uygulanacak mimari proje yarışması için de 72 yarışmacı ekip belirlendi. Davet mektupları, belirlenen yarışmacıların tebligat adreslerine gönderilerek ikinci grup yarışma süreci başlatıldı.

Afyonkarahisar’da 'kampüs okul’ projesi kapsamında 150 dönümlük bir alan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmişti. Şehrin gelecekteki 50 yıllık eğitim probleminin çözülmesi hedeflenen proje kapsamında arazi üzerine kampüs okullar inşa edilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Gazlıgöl yolunda 'Şahitler Kayası' olarak bilinen alanda belediyenin imar değişikliğine giderek 150 dönümlük bir alanı eğitim kampüsü yapmak için kendilerine tahsis ettiğini söyledi. 10 bin öğrencilik bir eğitim kampüsü kurmayı planladıklarını belirten Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın burası için proje yarışmasına çıktığını, dereceye girecek projelerden birisinin uygulanacağını kaydetti. Yalçın, merkezde tespitlerine göre en az 500 derslik ihtiyacı bulunduğunu, bunun da 24 derslikli 21 okul anlamına geldiğini dile getirdi.

YÜZME HAVUZUNDAN BOTANİK PARKA KADAR HER ŞEY VAR

Bu okullarda 10 bin öğrenci eğitim görecek. Kampüslerde birkaç farklı program çerçevesinde eğitim veren farklı liseler, ortak altyapıyı kullanacak. Yemekhane, yüzme havuzu, konferans-çok amaçlı salon, kütüphane, yurt, laboratuvar gibi alanlar paylaşılacak. Fizik-kimya-biyoloji, dil laboratuvarı, kapalı ve açık spor tesisleri (yüzme havuzu, tenis kortları, bilardo salonu, masa tenisi, futbol, voleybol, basketbol, hentbol, minder sporları, buz ve paten pisti vb), rasat ve gözlem evi gibi eğitim öğretime destek sağlayan tesisleri yer alacak. Öğrencilerin sosyalleşmesine ve okulu benimsemesine imkan sağlayan mimari detaylar ile botanik parkı, suni şelale, gölet gibi 'yeşil okul' konsepti bulunacak. İçerisinde modern, çağdaş ve Türk geleneğine uygun olarak tasarlanmış, odalar ve sosyal donatılarla bezenmiş, yurt ve öğrenci pansiyonları yer alacak.




CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.