1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hayata Dönüş Operasyonu Davasında Arbede
Hayata Dönüş Operasyonu Davasında Arbede

Hayata Dönüş Operasyonu Davasında Arbede

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı'nda görülen hayata dönüş operasyon’ davasının bugünkü duruşmasında sanık yakınları ve jandarma arasında arbede yaşandı.

A+A-

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı'nda görülen hayata dönüş operasyon’ davasının bugünkü duruşmasında sanık yakınları ve jandarma arasında arbede yaşandı. Kullanılan biber gazından etkilenen bazı sanık yakınları fenalaştı.

2000 yılının Aralık ayında ölüm orucu eylemlerine son vermek amacıyla başlatılan ‘hayata dönüş operasyonu’ sonucunda Ümraniye Cezaevi’nde bulunan 399 mahkumun 'patlayıcı madde bulundurma, adam öldürme, isyan' gibi iddialarla yargılandıkları davanın bugünkü duruşmasında tutuklu yakınlarının salona girmelerine önce izin verilmedi. Durumu protesto eden tutuklu yakınları, duruşma salonu önünde bir süre slogan attıktan sonra salona alındı. Ancak salonun küçüklüğü dolayısıyla bazı sanık yakınları güvenlik görevlileri tarafından tekrar dışarıya çıkarılmak istenince ortalık gerildi. Bu sırada yakınlarına müdahale edildiğini düşünen sanıklar da görevli jandarmalara saldırmak isteyince arbede yaşandı. Jandarma sanık ve sanık yakınlarını biber gazı kullanarak etkisiz hale getirirken, güvenlik görevlileri de sanık yakınlarını salon dışına çıkardı. Duruşma salonu önünde de bir süre devam eden gerginlik. sanık yakınlarının adliye dışına çıkmalarıyla son buldu.

Bu arada, adliyeye gelen sağlık görevlileri de gazdan etkilenenlere müdahale etti. Alkışlarla adliye binasının dışına çıkan yaklaşık 30 kişiden oluşan sanık yakınları bir süre ‘zindanlar yıkılsın’, ‘tutsaklara özgürlük’, ‘tutsaklar onurumuzdur’ şeklinde slogan attı. Sanık yakınlarından olduğunu iddia eden bir kişi de duruşma salonunda kendilerine yönelik biber gazı kullanıldığını ve kötü muameleye maruz kaldıklarını ve bu nedenle de ailelerin çocuklarını göremediklerini öne sürdü.

Duruşma 30 Ekim'e ertelendi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.