1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Aile İletişim Kursunu Tamamlayan 33 Kursiyere Sertifikaları Verildi
Aile İletişim Kursunu Tamamlayan 33 Kursiyere Sertifikaları Verildi

Aile İletişim Kursunu Tamamlayan 33 Kursiyere Sertifikaları Verildi

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde açılan aile içi iletişim kursuna katılan 33 kadına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

A+A-

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde açılan aile içi iletişim kursuna katılan 33 kadına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Sarzeybek Düğün Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, daire müdürleri ve kursiyerler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, ailelerin çocuklarla ve gençlerle daha iyi iletişim kurmalarını sağlamak için böyle bir kurs düzenlediklerini söyledi. Sarıkaya ilçesinde ilk defa aile rehberliği eğitimi programı düzenlediklerine değinen Demir, "Verilen bu eğitimler çerçevesinde kursa katılan aileler gençlerle ve çocuklarla daha iyi iletişim kuracaklarına ve aile bağların güçlendirilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Aile İçi Eğitim Görevlisi Merve Acar, düzenledikleri aile içi eğitim kursunun sekiz hafta sürdüğünü belirterek, "Kursumuza devam eden aileler bugün sertifikalarını alıyor. Kursumuza velilerin ilgisi gayet güzeldi ve açtığımız bu kursu çok sahiplendiler, kendilerine teşekkür ediyorum. Kursumuzda velilerimize iletişim problemleri konusunda, daha sonra gençlerimizin ergenlik dönemindeki hareketleri ve nasıl davranılması gerektiği konularda bilgiler verdik. İnşallah bundan sonra kursumuza katılan veliler çocuklarıyla daha iyi iletişim kuracak ve bunun olumlu sonuçlarını da alacaktır." diye konuştu.

"EKSİK VE HATALARIMIN OLDUĞUNU BU KURSTA ANLADIM"

Kursiyerlerden Gülseren Sertkaya kurstan çok memnun kaldığını söyledi. Sertkaya, "Kursun bana kazandırdıklarıyla çocuklarımla iletişimimi daha güzel kurmaya başladım. Yaptığım davranışların bazılarının yanlış olduğunun farkına vardım. Çocuklarımla iletişimimde ben hep doğru bir anne olduğumu düşünüyordum, ama çok eksik ve hatalarımın olduğunu bu kursta anladım. Artık çocuklarımı dinlemeye, sorunları birlikte çözmeye, daha çok zaman ayırmaya özen gösteriyorum. Burası kırsal bir kesim, çoğu annelerimiz ilkolkul mezunu, başka bir eğitim göremiyoruz. Ailelerimizden ne öğrendiysek onları uygulamaya çalışıyoruz. Bütün annelerin bu gibi eğitimlere katılmalarını öneriyorum." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. CİHAN

Aile iletişim kursunu tamamlayan 33 kursiyere sertifikaları verildi

Aile iletişim kursunu tamamlayan 33 kursiyere sertifikaları verildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.