1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ak Parti İl Başkanı Kuru, Herkesi İtidalli Olmaya Çağırdı
Ak Parti İl Başkanı Kuru, Herkesi İtidalli Olmaya Çağırdı

Ak Parti İl Başkanı Kuru, Herkesi İtidalli Olmaya Çağırdı

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, Taksim Gezi Parkı'nda süren ve bazı illerde de yapılan eylemleri değerlendirdi.

A+A-

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, Taksim Gezi Parkı'nda süren ve bazı illerde de yapılan eylemleri değerlendirdi. Kuru, “Yapılan icraatlardan veya söylenen sözlerden rahatsızlık duyanlar olabilir. Onlara da saygı duymak lazım, demokrasinin de gereği budur. Ancak telafisi olamayan hiçbir şey yoktur. Herkesi itidalli ve soğukkanlı olmaya çağırıyorum.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Kuru, Gezi Parkı'nda ağaçların sökülmesine tepki ile başlayan ve diğer illere de yayılan eylemleri değerlendirdi. AK Parti’nin birçok alanda önemli atılımlar yaptığını ve özgürlükler alanında hiçbir problemin olmadığını söyleyen Kuru, ekonomik olarak ülkenin çok iyi durumda olduğunu ve IMF’ye borcu kalmadığını dile getirerek, bundan rahatsızlık duyanların eylemlerde olabileceği gibi, masumane eylemlere katılanların da bulunabileceğini, bunların birbirinden ayırt edilmesi gerektiğine işaret etti.

Ülkenin dört bir yanında kargaşa ve kaos varmış gibi yansıtıldığını, bunun doğru olmadığını savunan Kuru, "Alanlarda küçük bir azınlık var, bunun yanında alanlardan çekilmeye başlayan iyi niyetli bir çoğunluk da var. Onların tepkilerini de gayet doğal karşılıyoruz. Yapılan icraatlardan veya söylenen sözlerden rahatsızlık duyanlar da olabilir. Onlara da saygı duymak lazım, demokrasinin de gereği budur. Ancak telafisi olmayan hiçbir şey yoktur.” şeklinde konuştu.

Kimsenin endişe etmesine gerek olmadığını, herkesi itidalli ve soğukkanlı olmaya çağıran Kuru, sözlerini şöyle tamamladı: "Meydanda eylem yapanlara da bir şey demeyelim. Herkes demokratik tepkisini ortaya koyabilir. Bu iş 10 -12 ağaç için yola çıkıp kamu araçlarını yakmaya yıkmaya kadar gitmiş, masumane durumdan çıkmıştır. Türkiye bunları atlatacaktır. Bizim ülke olarak huzura ihtiyacımız var." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.