1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Fethiyeliler Yarın Kontak Kapatacak
Fethiyeliler Yarın Kontak Kapatacak

Fethiyeliler Yarın Kontak Kapatacak

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında yarın kontak kapatma eylemi yapılacak.

A+A-

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında yarın kontak kapatma eylemi yapılacak. Fethiye Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen kampanya kapsamında 6 Haziran'da herkesin bisiklet kullanması sağlanacak.

Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, sıra dışı bir kampanyayı hayata sokuyor. Belediye tarafından Avrupa standartlarında yapılan bisiklet yollarının da tanıtımını içeren kampanya ile Fethiye yarın kontak kapatacak. Fethiyeliler işyerlerine ve evlerine yürüyerek, bisikletle ve toplu taşıma araçlarıyla gidecek.

Fethiye'de her sene değişik etkinlikler yapmayı hedeflediklerini belirten Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 6 Haziran Perşembe günü bütün Fethiyelileri araçsız bir Fethiye’ye davet etti.

Çok acil durumlar hariç vatandaşlardan yarın toplu taşıma araçlarını varsa bisikletlerini kullanmalarını isteyen Saatcı, "Toplu taşıma aracı kullansınlar, yayan gelsinler, bisiklete binsinler. Kampanyamız karbondioksit salınmasının azaltıldığı, gürültü ve görüntü kirliğinin ortadan kalktığı, yüksek sesle müzik yayınlarının olmadığı, bir bütünleşmenin sağlandığı bir gün kazandıracak. Mümkünse o gün kontağa basmayalım. Her şey araba değil. Avrupa’nın yaptığını biz neden yapamayalım. Arkadaşlarım bu anlamda belli yollarda zaten bisiklet yollarını hizmete açtı, çizgileri çizildi, bisiklet park yerleri oluşturuldu. O gün bütün Fethiyelileri bu kampanyaya destek vermelerine davet ediyorum. Bununla ilgilide herkesin çevresine, doğasına sahip çıkarak bugünümüze katılmasını bekliyorum.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Fethiyeliler yarın kontak kapatacak

Fethiyeliler yarın kontak kapatacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.