1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Partili Öztürk: Demokratik Taleplere Evet, Şiddete Hayır
Ak Partili Öztürk: Demokratik Taleplere Evet, Şiddete Hayır

Ak Partili Öztürk: Demokratik Taleplere Evet, Şiddete Hayır

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Taksim Gezi Parkı’yla ilgili başlayan protestolara ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin son 10 yılda demokratik anlamda büyük bir dönüşüm yaşadığına vurgu yaptı.

A+A-

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Taksim Gezi Parkı’yla ilgili başlayan protestolara ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin son 10 yılda demokratik anlamda büyük bir dönüşüm yaşadığına vurgu yaptı.

AK Parti iktidarının ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması ve toplumsal taleplerin meşru zeminde karşılık bulması için attığı adımlar sayesinde Türkiye’de büyük bir rahatlama yaşandığını söyleyen Öztürk, bundan dolayı demokratik taleplerin hiçbir zaman karşılıksız kalmayacağını belirtti.

Türkiye’de demokrasiyi akamete uğratmak isteyen iç ve dış mihraklara karşı AK Parti’nin toplumsal destekle birlikte büyük bir mücadele verdiğini dile getiren Öztürk, şunları kaydetti: "Türkiye kültürel, sosyal ve iktisadi birikimiyle bugün dünyanın birçok ülkesi tarafından örnek alınan bir ülke. Özellikle demokrasi alanında son on yılda atılan adımlar sayesinde ülkemiz daha özgür ve sosyal katmanların kendilerini daha rahat ifade edebileceği bir kimliğe bürünmüştür. Ülkemiz son dönemde atılan adımlar ve yapısal dönüşümler sayesinde dünya çapında bir saygınlık ve itibar kazanmıştır. Ülkemizde demokrasiyi akamete uğratmak ve Türkiye’nin kendi içine kapanması için can atan vesayetçiler halkın demokratik talepleri karşısında geri adım atmak zorunda kalmıştır. Son yaşanan olayları değerlendirdiğimizde partimizin ve hükümetimizin yetkili organlarının ifade ettiği gibi demokratik taleplerin karşılığını bulacağı aşikârdır. Fakat demokrasi kültürüne ters düşen şiddet ve kargaşa görüntüleri, haklı taleplerin karşılık bulacağı ortamlar değildir. Haksızlıkla, hukuk dışılıkla hak aranamayacağı aşikârdır. Bundan dolayı ülkemizde yaşanan hadiselerin son bulması için vatandaşlarımızın sağduyulu davranması elzemdir. Aksi takdirde ülkemizin hem dünya çapındaki itibarı ve imajı zarar görür hem de bugünkü kazanımlardan geriye gidilmesi tehlikesi ortaya çıkar. Şunu çok net biliyoruz ki bu ülkede yaşayan hiçbir fert böyle bir şeyi istemez."

Her türlü provokasyonlara rağmen ülke çapında çok büyük hadiselerin yaşanmadığına da dikkati çeken Öztürk, vatandaşların sağduyulu davranması sonucu böyle bir manzaranın ortaya çıktığına işaret etti.

Protestolarda provokatörlerin sahne alması sonucu ortaya çıkan nahoş görüntülerin demokratik taleplerini dile getirmek için sokağa çıkan vatandaşların haklı taleplerine gölge düşürmeyeceğini belirten Öztürk, Türkiye’nin parlak geleceğinin hiçbir şekilde akamete uğratılamayacağını ifade etti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.