1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aksaray Üniversitesi, 124 Sporcu Ve 188 Sağlıkçı Daha Mezun Etti
Aksaray Üniversitesi, 124 Sporcu Ve 188 Sağlıkçı Daha Mezun Etti

Aksaray Üniversitesi, 124 Sporcu Ve 188 Sağlıkçı Daha Mezun Etti

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO), Sağlık Yüksekokulu (SYO) ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda (SHMYO) mezuniyet heyecanı yaşandı.

A+A-

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO), Sağlık Yüksekokulu (SYO) ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda (SHMYO) mezuniyet heyecanı yaşandı. BESYO’dan 124, SYO’dan 86 ve SHMYO’dan ise 102 öğrenci mezun oldu ve yeni bir hayata başladı.
    
    Mezuniyet töreninde konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, ASÜ’nün genç bir üniversite olmasına rağmen, kendisi ile birlikte kurulmuş 15 üniversite dâhil, Türkiye’deki 170 üniversite içinde fark yaratma çabasında olan bir üniversite olduğunu söyledi.

    Rektör Acar, üniversite olarak öncülük ettikleri son derece önemli konular olduğunu belirtti ve bunları şu şekilde sıraladı: “Üniversiteler doğaları ve misyonları gereği bir ülkenin en özgür olması gereken yerleridir. Çok şükür Aksaray Üniversitesi bugün Türkiye’nin en özgür üniversitelerinden birisidir. Hiç kimseye düşüncesinden, kıyafetinden, inancından, mezhebinden, etnik kökeninden dolayı hiçbir ayrımcılık yapılmamaktadır. Herkes birinci sınıf memleket evladıdır. Bir ikincisi, yakın zamana kadar üniversitelerde kanayan bir yara olan başörtüsü sorunu bizim üniversitemizde sadece öğrencilerimiz için ortadan kaldırılmakla bırakılmamış, aynı zamanda çalışanlarımız ve öğretim görevlilerimiz için de ortadan kaldırılmıştır. ASÜ’de başörtüsü diye bir sorun bulunmamaktadır. Üçüncüsü, Türkiye’nin toplumsal ve siyasal sorunlarına barışçıl yollardan çözüm bulunması, kardeş kavgasına son verilmesi için ve bu ülkeyi el ele, omuz omza daha iyi bir ülke yapmak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu konuda diğer üniversitelere öncülük eden üniversitelerden birisi yine Aksaray Üniversitesi’dir.”

    Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda14’üncü kez mezuniyet coşkusu yaşandı. BESYO bu yıl toplamda 124 mezun verdi. Düzenlenen törende konuşan BESYO Müdürü Prof. Dr. Özen Özboy Özbaş, gerek akademik ve gerekse de idari kadrolarıyla Türkiye’nin bedenen ve fikren sağlıklı bir toplum olması için çalıştıklarını belirtti.

    Törene katılan Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy’da, Müdürlük olarak BESYO ile çok güzel diyaloglar kurduklarını ve önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

    Konuşmaların ardından BESYO Dans Grubu kısa bir gösteri sundu. Ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere teşekkür plaketi ve daha sonra tüm öğrencilere diplomaları verildi.

    SYO ve SHMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Neşe Hayat Aksoy’da mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında, her 2 okulun ortak sevincini paylaştıklarını ifade etti.

    Mezuniyet törenlerinin son kısmındaysa öğrenciler kep atarak mutluluklarını yaşadı. Çok sayıda öğrenci velisi de törenlerde hazır bulundu ve çocuklarının coşkularına ortak oldu. ASÜ’de 29 Mayıs tarihinde başlayan mezuniyet törenleri 10 Haziran tarihine kadar devam edecek. CİHAN

Aksaray Üniversitesi, 124 sporcu ve 188 sağlıkçı daha mezun etti

Aksaray Üniversitesi, 124 sporcu ve 188 sağlıkçı daha mezun etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.