1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alanya’da Plajlar, Çözünürlüğü Yüksek Gece Görüşlü Kameralarla İzlenecek
Alanya’da Plajlar, Çözünürlüğü Yüksek Gece Görüşlü Kameralarla İzlenecek

Alanya’da Plajlar, Çözünürlüğü Yüksek Gece Görüşlü Kameralarla İzlenecek

Alanya Turistik İşletmeler Derneği (ALTİD)'nin geliştirdiği projeyle Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'nın destekleriyle ilçede sahiller çözünürlüğü...

A+A-

Alanya Turistik İşletmeler Derneği (ALTİD)'nin geliştirdiği projeyle Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'nın destekleriyle ilçede sahiller çözünürlüğü yüksek, korozyona dayanıklı, gece görüşlü ve uzak mesafeden detay görüntü alabilme özelliğine sahip kameralar ile izlenecek.

ALTİD, ‘Alanya Sahil Güvenliğini Geliştirme Projesi' ile BAKA'ya başvurdu. ALTİD, bu proje için turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve mali destek programı kapsamında hibe almaya hak kazandı. BAKA’ya yapılan 300 başvurudan hibe almaya hak kazanan 82 proje arasına giren proje 619 bin TL'ye mal olacak. Proje, 8 ay içinde tamamlanacak. Projenin 272 bin TL'sini BAKA, 347 bin TL'sini ise ALTİD karşılayacak.

Proje kapsamında sahillere çözünürlüğü yüksek, gece görüşlü, korozyona dayanıklı, uzak mesafeden detay görüntü alabilme özelliğine sahip kameralar kurulacak. Projeyi tanıtmak için ALTİD Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Güner, Başkan Yardımcısı Hasan Şakiroğlu ve yönetim kurulu üyeleri ALTİD sahil büfesinde basın toplantısı düzenledi.

Projeyi, Başkan Yardımcısı Şakiroğlu tanıttı. Otomatik alan taraması yapabilen, gerektiğinde manuel kullanılabilen bu kameraların, Alanya Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından izleneceğini ifade eden Şakiroğlu, böylece sahillerin hem daha güvenli, hem her türlü olumsuzluğa karşı caydırıcı olacağını kaydetti.

ENGELLİLER İÇİN GÜVENLİ SAHİL

Proje kapsamında plajlarda engelliler için de düzenlemeler yapılacak. Sahiller, engelli bireylerin, kimsenin yardımı olmadan denize girilebilecek şekilde düzenlenecek. Dünyaca ünlü Kleopatra Plajı'nda engelliler için güneşlenme terası, tekerlekli sandalyelerin denize ulaşabileceği bant, engelli duşu ve tuvaleti yapılacak.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.