1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Angiad: Gezi Parkı Olayların Arkasında Yeni Anayasanın Bitmemesi Yatıyor
Angiad: Gezi Parkı Olayların Arkasında Yeni Anayasanın Bitmemesi Yatıyor

Angiad: Gezi Parkı Olayların Arkasında Yeni Anayasanın Bitmemesi Yatıyor

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin "Aslında bu olayların arkasında yatan temel sorun yeni anayasa çalışmalarının bitmemesidir.

A+A-

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin "Aslında bu olayların arkasında yatan temel sorun yeni anayasa çalışmalarının bitmemesidir." dedi.
Abdullah Değer, ANGİAD merkezinde düzenlediği basın toplantısında
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından yapılan sağduyu çağrılarının kendilerini sevindirdiğini söyledi.
Yeni anayasayla, Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşların ve görüşlerin ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade eden Değer, anayasa hakkında yaklaşık iki buçuk yıldır kamuoyunda bütün partilerin görüş beyan ettiğini ve artık konuşulacak bir şey kalmadığını dile getirdi.
Anayasa çalışmalarının sonuçlanması gerektiğini vurgulayan Değer, "Mevcut seçilmişler bugün toplumun ihtiyacı olan kanunları çıkarabilecek yetki ve güçtedir, onlardan da beklentimiz budur. Aslında bu olayların arkasında yatan temel sorun anayasanın bitmemesidir." diye konuştu.

“YATIRIMCI ÜRKTÜ”

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların ekonomik boyutuna değinen Abdullah Değer, yaşananlardan sonra borsanın düştüğü ve yatırımcının ürktüğünü kaydetti.
Değer, "Bizim çözüm yerimiz Meclistir. Başka bir yerde çözüm aramak ülkeyi sıkıntıya sokar. Bu süreçte, ülkemize dair kimin ne emeli olduğu ortaya çıktı. Ülkesini seven her vatandaşın aklı selim olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Değer, Meclisin harekete geçmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "Meclis bu yaz tatil etmesin, sorunlarımızı çözsün ve kamuoyunun beklentilerini yerine getirsin. Çünkü seçim atmosferine girdikten sonra en az 2-3 yıl daha sorunlarımız ötelenir. Ülkenin böyle bir lüksü olduğunu düşünmüyorum. Meclisten tatil yapmayıp vatanperverlik yapmalarını, sorunlarımızı çözmelerini bekliyoruz."

BAŞBAKAN'DAN RİCA

Taksim Gezi Parkı'na yapılması planlanan AVM projesinin askıya alınması gerektiğini vurgulayan Başkan Değer, "Başbakanımızdan sokaktaki tansiyonun dinmesi için AVM projesini askıya almasını talep ve rica ediyoruz. Konu sadece projenin askıya alınması değil, diğer konularda da başbakanımızın, hükümet adına, bütün vatandaşların gönlünü rahatlatacak bir güvence vermesi önemli. Meclisin çalıştırılıp, bütün sorunlarımızı anayasal güvence altına alınacağının beklentisi içerisindeyiz." dedi.

BAŞKANLIK; TÜRKİYE İÇİN ERKEN

Abdullah Değer, bir gazetecinin sorusu üzerine başkanlık sisteminin Türkiye için erken olduğunu söyledi.
Mevcut sistemde anayasanın yapılıp, demokratik bir platformda Meclisin şu anki şekliyle seçime gidilmesinin daha doğru olacağının altını çizen Değer, başkanlık sisteminin seçimden sonraki süreçte tartışılabileceğini dile getirdi.

CİHAN

ANGİAD: Gezi Parkı olayların arkasında yeni anayasanın bitmemesi yatıyor

ANGİAD: Gezi Parkı olayların arkasında yeni anayasanın bitmemesi yatıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.