1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arınç: Biz Hocaefendi'yi Bir Partinin Kalıpları İçine Koymadık, Koyamayız
Arınç: Biz Hocaefendiyi Bir Partinin Kalıpları İçine Koymadık, Koyamayız

Arınç: Biz Hocaefendi'yi Bir Partinin Kalıpları İçine Koymadık, Koyamayız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin partiler üstü olduğuna dikkat çekerek, "Biz muhterem Hocaefendi'yi bir partinin kalıpları veya kimliği içine koymadık, koymayı da düşünmeyiz.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin partiler üstü olduğuna dikkat çekerek, "Biz muhterem Hocaefendi'yi bir partinin kalıpları veya kimliği içine koymadık, koymayı da düşünmeyiz. O, siyasetin üstünde kalmaya çalışan, siyasetin dışında demiyorum, üstünde kalmaya çalışan belki Türkiye siyasetini, dünya siyasetini yakından takip eden, kendilerinden düşünceleri itibariyle her zaman istifade etmemiz gereken bir insandır." dedi.

Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin "Sayın Fethullah Gülen Hocafendi ile ziyaretinizin detaylarını açıklar mısınız?" sorusunu cevaplandırdı. Ziyarete ilişkin detayları TRT'de açıkladığına dikkat çeken Arınç, Hocafendi'nin siyaset üstü bir insan olduğunu ifade etti. Arınç şunları kaydetti: "Biz muhterem Hocaefendiyi bir partinin kalıpları veya kimliği içine koymadık, koymayı da düşünmeyiz. O, siyasetin üstünde kalmaya çalışan, siyasetin dışında demiyorum, üstünde kalmaya çalışan belki Türkiye siyasetini dünya siyasetini yakından takip eden, kendilerinden düşünceleri itibariyle her zaman istifade etmemiz gereken bir insandır. Yani O’na AK Partili gözü ile bakmak büyük bir haksızlık olur. Buna ne bizim hakkımız var, ne de başkasının hakkı var. Çünkü herhangi bir başka siyasi partiye inanan, ona güvenen insanların da Sayın Gülen'den istifade etmeye hakları var. O’nu bir partinin duvarları içerisine hapsetmek ona büyük haksızlık olur. Şahsi düşüncem budur. Kendisini 1975’den beri tanıyan, evinde misafir etmiş, dostluğunu, sevgisini kazanmış bir insan olarak onu AK Partili veya AK Parti’ye yakışan birisi olarak görmek çok yanlış olur. Bu onun çok daha yukarıda, üst seviyede bir kişiliğinin veya kimliğinin olmasıyla ilgilidir. Geçen günlerdeki ABD ziyaretimde de 3 saat birlikteliğimiz sırasında pek çok konulara girdik. Bu konular benim çok istifade ettiğimiz konular oldu. O gece açıkladığım hususların dışında bugüne yönelik herhalde bu sözü bu olay karşılığında yapmıştır diye bir yakıştırma içine girmeyelim."

UYDURUK GENSORU

Basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında dün bir gensoru verildiğini de hatırlatan Arınç, muhalefet partilerinin verdikleri gensorulara sahip çıkmadığını ve ciddiyetsizlik içerisinde olduğunu öne sürdü. Arınç, "Başbakanımız hakkında uyduruk gensorulardan birisi verildi. Gensoru vermek için 20 milletvekiline ihtiyaç var. Bunu iyi ve yerinde kullanmak lazım. TBMM'nin önemli denetim yollarından birisi gensorudur. Bir parti Başbakan hakkında gensoru verdiğinde o partinin grubu arkasında durur. Ama CHP ve MHP gensoru verdiği zaman milletvekillerinin onda biri parlamentoya geliyor. Dün CHP grubundan 30 kişi vardı. Bir parti verdiği gensoruya ciddiyetsiz gözle bakıyorsa, bizim de aynı ciddiyetsizliği onlara göstermemiz gerekir. Ali Babacan ve arkadaşlarımız gensorunun ne kadar temelsiz ve samimiyetsiz olduğunu ortaya koydular." şeklinde konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.