1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Aşifad, Eczacıları Bir Araya Getirdi
Aşifad, Eczacıları Bir Araya Getirdi

Aşifad, Eczacıları Bir Araya Getirdi

Anadolu Şifa Derneği (AŞİFAD), eczacıları yemekte bir araya getirerek günlerini kutladı.

A+A-

Anadolu Şifa Derneği (AŞİFAD), eczacıları yemekte bir araya getirerek günlerini kutladı.

Mangal Lokantası’nda bir araya gelen ezacılar, aileleriyle günün yorgunluğunu atma fırsatı buldu. Slayt gösterisiyle başlayan programda, günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. AŞİFAD Başkan Yardımcısı Fatih Yürümez, "Eczane günün her saati açık, eczacı da günün her saati, bizlere hizmet vermek için uğraşmakta, büyük bir özveriyle çalışmaktadır." dedi.

Sağlık sektöründe çalışan herkesin görevinin kutsal olduğunu ifade eden Yürümez, eczanelerin sıradan bir iş yeri değil, şifa dağıtan bir sağlık kuruluşları olduğunu belirtti. Yürümez, şunları söyledi: "Eczane günün her saati açık, eczacı da günün her saati bizlere hizmet vermek için uğraşmakta, büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Kendilerini tüm insanlığın sağlığını düşünmeye adayan, sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan eczacılığı özveri ve gayret içerisinde sürdürmekte olan tüm eczacılarımızın Dünya Eczacılık Günü'nü kutluyorum."

Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF) Başkanı Doç. Dr. Ekrem Yeter ise “Ülkemizde, eczacılık öğretimine başlanmasının yıl dönümü olan 14 Mayıs, 1968 yılından beri Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır. 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun, 1953 yılında yürürlüğe girmiş ve eczacılık mesleği, halen bu yasayla icra edilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca Türk Eczacıları Birliği’ne bağlı 41 eczacı odası ve bu odalara bağlı 22 bin 600 eczaneyle, eczacılar, sağlık hizmeti vermeye devam etmektedirler. Tüm eczacı arkadaşlarımıza hayırlı işler dilerken, sağlıklı ve mutlu yarınlar temenni ederim.” şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.