1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TUNCELİ’DE KADINLAR ÜRETİYOR
TUNCELİ’DE KADINLAR ÜRETİYOR

TUNCELİ’DE KADINLAR ÜRETİYOR

Tunceli’de istihdam sağlamak amacıyla başlatılan projelerle kadınlar üretime katılıyor.

A+A-

Tunceli’de istihdam sağlamak amacıyla başlatılan projelerle kadınlar üretime katılıyor. Kalkınma Bakanlığı'nca, Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında desteklenen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, açılan Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu'na katılan kadınlar, altı ay aldıkları eğitim ardından Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne ait tesislerde kültür mantarı yetiştirmeye başladı.

Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen bir kadın çiftçi de arazisinde yetiştirdiği çilekleri pazarlayarak kendisine gelir sağlıyor. Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne ait tesislerde kültür mantarı yetiştirerek kendilerine gelir sağlayan 3 kadın, SODES tarafından başlatılan kurs sonunda mantar üreterek para kazanmaya başladıklarını söyledi.

Bu işi kurs sonunda yapmaya karar verdiklerini belirten Sabahat Çelikdemir Polat, “Biz bu kursa öğrenmek amacıyla geldik. Kurs bitiminde başarılıydık. Son dönemde yetiştirdiğimiz mantarlar da iyi çıktı. Sattığımız mantar paralarını kompost parası olarak kullandık. Nakliye işine de il müdürümüz yardımcı oldu. Teknik anlamda destek sürüyor. Ürettiğimiz mantarları esnaflara veriyoruz. Pazarlamada sıkıntımız yok. Elimizde mantar kalmıyor. Cesaretimizi topladık Tunceli’de 3 bayan olarak bir ilki yapmayı planladık ve bunu başardık.” dedi.

Kalkınma Bakanlığı'nın desteği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü projesiyle Aktuluk Mahallesi'nde çilek üretimine başlayan Perihan İçten adlı bayan da çilek üretimine başlamasının ardından kendisine güven geldiğini ve gelir elde ettiği için mutlu olduğunu ifade etti. Yetiştirdiği çileklerden iyi ürün aldığını ve bu çilekleri market ve manavlara sattığını belirten İçten, yetiştirdiği çileklerin organik olduğunu da söyledi.

Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, ilde üretimin canlanması için bir çok proje geliştirdiklerini ifade etti. Kaya, “Yürütülen projelerle kadınların üretim hayatına girmesini istiyoruz. Kadınların da bir şeyleri başarabileceğini gösteren birer örnektir. Bu üretimleri sayesinde kendilerine gelir sağlayacaklar. Bu tür projelerimiz devam edecektir.” diye konuştu.



CİHAN

Tunceli’de kadınlar üretiyor

Tunceli’de kadınlar üretiyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.