1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Avukatlar, Kamulaştırma Kanunu’ndaki Değişikliği Cumhurbaşkanı'na Şikayet Etti
Avukatlar, Kamulaştırma Kanunu’ndaki Değişikliği Cumhurbaşkanına Şikayet Etti

Avukatlar, Kamulaştırma Kanunu’ndaki Değişikliği Cumhurbaşkanı'na Şikayet Etti

Kayseri Barosu, Kamulaştırma Kanunu’nun geçici 6. Maddesinde yapılan değişikliği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e şikayet etti.

A+A-

Kayseri Barosu, Kamulaştırma Kanunu’nun geçici 6. Maddesinde yapılan değişikliği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e şikayet etti. Yapılan değişiklikle hak mahrumiyetlerinin artacağını iddia eden Baro Başkanı Fevzi Konaç, arazisine el konulan vatandaşın idare karşısında çaresiz bırakıldığını söyledi.

Torba Yasası içinde TBMM’de görüşülerek karara bağlanan Kamulaştırma Kanunu’nun geçici 6. Maddesinde yapılan değişiklik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunuldu. Kayseri Barosu Başkanı Konaç, değişiklikle, idare tarafından hukuken ya da fiilen el atılan taşınmaz sahibinin bedelini tahsil etme noktasında sıkıntılar doğurduğunu söyledi. Mağduriyetinin mahkeme yoluyla giderilmesini isteyen vatandaşın önünü tıkandığını savunan Konaç, “İdareler, insan haklarına ve Anayasaca korunan mülkiyet hakkına tamamen aykırı bir şekilde keyfi tutum sergiliyor. Ne taşınmaz üzerindeki el atmayı bırakmakta ne de bedelini ödemektedir. Meclis tarafından çıkarılan kanun değişikliğiyle de, mevcut mağduriyetlerin çözümü için hiçbir çaba sarf edilmediği gibi tam tersine idareler lehine vatandaşların aleyhine bir düzenleme ortaya çıkmıştır.” dedi.

Yasa değişikliğinin siyasi bir menfaat yasası olduğunu iddia eden Konaç, değişikliğin, bazı büyükşehir belediyeleri, belediyeler birliği ve konu ile sorunu olan belediyelerin talep ve dayatmaları sonucu yapıldığını savundu. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi belediyelere külfet getireceğinden sorunun ötelendiğini belirten Konaç, davalardaki görevli mahkemelerin sıkça değiştirilerek ya da görevli mahkemeyi belirsiz bırakarak konunun sürüncemede bırakıldığını kaydetti.

Yasaların kamu menfaati için değil toplum ve adaletin tesisi için yapılması gerektiğini vurgulayan Baro Başkanı Konaç, “Mevcut mağduriyetlerin daha da artmasına sebep olacak bu yasa değişikliğinin Sayın Cumhurbaşkanımızca veto edilmesini istiyoruz. Haksızlığın önüne geçmek için son umudumuzdur.” ifadesine yer verdi.

Şikâyete konu 6487 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun geçici 6. Maddesinde yapılan değişiklikle, kamulaştırma ya da fiili el atmalarda idareye karşı vatandaşın dava açma şartları ve kamulaştırma bedeli ödemeleri düzenleniyor. CİHAN

Avukatlar, Kamulaştırma Kanunu’ndaki değişikliği Cumhurbaşkanı'na şikayet etti

Avukatlar, Kamulaştırma Kanunu’ndaki değişikliği Cumhurbaşkanı'na şikayet etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.