1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Balıkesir'de Sekiz Ayda 12 Bin 500 Kişi Kur'ân Öğrendi
Balıkesirde Sekiz Ayda 12 Bin 500 Kişi Kurân Öğrendi

Balıkesir'de Sekiz Ayda 12 Bin 500 Kişi Kur'ân Öğrendi

Balıkesir Müftüsü Turgut Açari, il genelindeki 342 Kur'ân kursunda toplam 12 bin 500 kişinin eğitim aldığını söyledi.

A+A-

Balıkesir Müftüsü Turgut Açari, il genelindeki 342 Kur'ân kursunda toplam 12 bin 500 kişinin eğitim aldığını söyledi. Açari, "Buralarda 447 öğreticimiz hizmet veriyor, 199 öğrencimiz de hafızlığa çalışıyor. Sevgili Peygamberimiz (SAV), 'Allah dili konuşmak isteyen Kur'ân okusun.' buyurmaktadır. Bugünden itibaren Peygamber Efendimiz'in tavsiyesine uyarak her gün Kur'ân okumaya devam edelim." şeklinde konuştu.

Balıkesir'de 2012-2013 döneminde Kur'ân öğrenen hanımlar için bir tören düzenlendi. Kurtdereli Spor Salonu'ndaki törene İl Müftüsü Açari, Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, Vali Ahmet Turhan'ın eşi Nuran Turhan, kursiyerler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kursiyerler, salonu dolduran yaklaşık 3 bin kişiye Kur'ân ziyafeti sundu. Ayrıca şiirler ve ilahiler okundu. Törende konuşan Müftü Açari, "Ortalama sekiz aya varan bir süredir başladığınız bu eğitimi çok çabuk başardınız. Kur'ân okumayı öğrendiniz ve hatimleri de tamamladınız. Peygamber Efendimiz (SAV), şu andan itibaren size şöyle sesleniyor: 'Kur'ân'ı hatmeden kişi, bir yolculuğa çıkıp tamamladıktan sonra tekrar hemen yola çıkan kişiye benzer.' Hatim ettikten sonra bırakmayın, hemen diğer bir hatme başlayın." dedi.

Turgut Açari, il genelinde çok güzel çalışmalar yapıldığını ifade ederek, "Müftü Yardımcımız Sezen'in rehberliğinde, hocalarımızın gayreti ve kursiyerlerimizin bütün işi gücü bir kenara bırakıp Kur'ân öğrenme istekleriyle bugüne geldik. İlimiz merkez ve köylerinde birçok kursumuz var. Bunların dördü yatılı, 62 tanesinde ise gündüz eğitim veriliyor. Bu kurslarda 82 öğrencimiz hafızlık yapıyor. Temel ek programlar olarak toplam 3 bin 867 öğrencimiz merkez ve köylerde eğitim gördü, 107 öğreticimiz görev yaptı. Balıkesir genelinde ise 342 Kur'ân kursumuz var, buralarda 447 öğreticimiz eğitim veriyor. Ayrıca hafızlığa çalışan 199 öğrencimiz, temel ve ek program olarak toplam 12 bin 500 kursiyerimiz bu eğitimlerden yararlanmış oldu."

Törende daha sonra kursu bitiren öğrenciler, Kur'ân öğrendikten sonra hayatlarındaki değişiklikleri anlattı. Ayrıca törene katılan huzurevi sakinlerine çiçek verildi. CİHAN

Balıkesir'de sekiz ayda 12 bin 500 kişi Kur'ân öğrendi

Balıkesir'de sekiz ayda 12 bin 500 kişi Kur'ân öğrendi

Balıkesir'de sekiz ayda 12 bin 500 kişi Kur'ân öğrendi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.