1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aydın'da Eğitimin Kalitesi Daha Da Artacak
Aydında Eğitimin Kalitesi Daha Da Artacak

Aydın'da Eğitimin Kalitesi Daha Da Artacak

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, sekiz ilde yeni uygulamaya koyulan eğitim kampüsleriyle Aydın’ın ilkleri hayata geçirecek bir il olacağını söyledi.

A+A-

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, sekiz ilde yeni uygulamaya koyulan eğitim kampüsleriyle Aydın’ın ilkleri hayata geçirecek bir il olacağını söyledi. Aydın Valisi Kerem Al ve İl Milli Eğitim Müdürü Töre, 30-31 2013 Mart tarihlerinde Kuşadası ilçesinde düzenlenen Eğitim ve Öğretimde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı'nın sonuçlarını değerlendirdi. Aydın Öğretmenevi'ndeki basın toplantısına Milli Eğitim Bakanlığı Başdenetçisi Sadık Dedeoğlu ve Milli Eğitim şube müdürleri de katıldı.

Aydın’da iki bölgede oluşturulacak, liselerin tek çatı altında buluşacağı eğitim kampüsüyle ilgili çalışmaları anlatan Töre, “Muğla yolu üzerindeki alanda kuracağımız kampüste, her tür lise olacak. Yaklaşık 10 bin öğrencimize burada eğitim vereceğiz. Kampüsün içinde yurtlar, ortak laboratuvar alanları, kütüphane, konferans salonları, gözlemevi, kapalı spor salonu ve kapalı yüzme havuzu gibi birçok alanımız olacak. Ayrıca Kardeşköy Kampüsü için de proje yarışmamız sonuçlandı. Buraya da güzel bir kampüs kazandıracağız. Boşalttığımız binaları, ilk ve ortaokul kademesindeki öğrencilerimizin hizmetine açarak ikili sistemi sona erdireceğiz. Bu uygulama ile Türkiye’de tekli eğitime geçecek ilk il olacağız.” dedi.

Vali Kerem Al ise eğitim alanında Aydın’ın her zaman iddialı bir il olduğunu hatırlatarak, “Son beş yılda yükseköğretim sınavlarında ilk beşte olduğunu görüyoruz. Bu sıralamayı daha yukarıya çekmek istiyoruz. Ayrıca yeni yapılacak kampüs uygulamasının Aydın’da da olması bizleri çok memnun etti. Amacımız artık yerel değil, ulusal projeler olacak. Aydınımız'ı her geçen gün biraz daha ileriye götüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Ardından tekrar söz alan Pervin Töre, Aydın’da bir otizm köyü yapmak istediklerini ifade ederek, "Otizmli çocukları sık sık ziyaret ediyoruz. Anne ve babalara bu konuda yardımcı olmak amacıyla böyle bir çalışma yapmak istiyoruz." dedi. Ayrıca son 10 yılda eğitime gönül vermiş kişileri, "Aydın’ın Aydınlık Yüzleri" adlı bir kitapçıkta toplayacaklarını kaydederek, “Şu ana kadar bu kişiler ortaya çıkarılmadı. Kurum olarak bu hayırsever vatandaşlarımızı günyüzüne çıkarmak istiyoruz. Eğitime gönül vermiş bu vatandaşlarımızı onurlandırmak için de bir albüm oluşturacağız.” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.