1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bahçeli, Erzurum’da ‘birlik’ Dedi!
Bahçeli, Erzurum’da ‘birlik’ Dedi!

Bahçeli, Erzurum’da ‘birlik’ Dedi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' sloganıyla başlattığı açık hava miting serisinin 4’üncüsünü dadaşlar diyarı Erzurum’da gerçekleştirdi.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' sloganıyla başlattığı açık hava miting serisinin 4’üncüsünü dadaşlar diyarı Erzurum’da gerçekleştirdi. Yakutiye ilçesi İstasyon Meydanı’nda Erzurumlulara seslenen Bahçeli, "Milli birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak.” dedi

Sabah saatlerinde Ankara’dan uçakla Erzurum’a gelen MHP Genel Başkanı Bahçeli, genel başkan yardımcısı Oktay Öztürk, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, İl Başkanı Zekai Kaya ve partililer tarafından karşılandı. Kalabalık araç konvoyu eşliğinde ilerlerken Bahçeli’ye Terminal Caddesi’nde kadın ve erkek atlı cirit takımı eşlik etti. MHP Genel Başkanı daha sonra dinlenmek ve partililerle görüşmeler yapmak üzere Palandöken Dağı'ndaki bir otele geçti. Bahçeli akşama doğru, otelden araç konvoyu eşliğinde İstasyon Meydanı’ndaki miting alanına geldi. Devlet Bahçeli, “Devletin başına devlet gelecek” sloganları ile karşılandı.

Coşkulu geçen mitingde Bahçeli, Erzurumlulara birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Başbakan Erdoğan’ı da Gezi Parkı olayları üzerinden eleştiren Bahçeli, "Birlik diyoruz. Birlikte geleceğe yürüyoruz. Kimse birliğimizi ve birlikteliğimizi bozamayacak.” dedi. MHP lideri Bahçeli, ülkedeki herkesin aynı kıbleye, dönüp, aynı duaya amin deyip, aynı acılı türkülerde içlendiğine de dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerle kaynaşmışız. Kardeşliğimiz, horonla, zeybekle gelişmiş, bizi biz yapmış. Binlerce yıllık birlikteliğimiz milli ve manevi bir nasihattir. Kavga etmek bu bin yıllık kardeşliğe meydan okumaktır. Türk milleti bölünmek için bu günlere gelmedi. Dadaşlar Türk milletine kol kanat germek ve böldürmemek için yeminlidir. Erzurumlulara dadaşlara Türk milletinin birlik ve beraberlik ve mevcudiyetine verdiği destek için teşekkür ediyorum.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erzurum Kongresi'nin gerçekleştirildiği 1919 yılının şartları ile bugünün siyasi ortamının benzerlik gösterdiğini iddia etti. Bahçeli, Erzurum Kongresi'nde delegelerin, "Vatan bir bütündür parçalanamaz. Manda ve himaye kabul edilemez" kararı aldığını, aynı şartların bugün için de geçirli olduğunu ileri sürerek, "1919'da Erzurum'da bir araya gelen kahramanlar 'Vatan bir bütündür parçalanamaz.' demişler. Bugün de ülkücüler ve siz Erzurumlular vatan bölünmez deyip, üniter yapı diyecek misiniz" çağrısında bulundu.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Taksim Gezi Parkı olayları esnasında camilerde içki içip, başörtülülere saldıranları deşifre etmesini beklediklerine de sözlerine ekleyerek, "Sayın Başbakan camide içki içenleri, başörtülülere saldıranlara deşifre et ortaya çıkar. Senin görevin bu milleti kamplara ayrıştırma." şeklinde konuştu. MHP lideri konuşmasını partililere üç kere 'Ne mutlu Türküm' vecizesini söyleterek tamamladı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.