1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Eroğlu: İstanbul'a 5 Milyon Fidan Dikeceğiz
Bakan Eroğlu: İstanbula 5 Milyon Fidan Dikeceğiz

Bakan Eroğlu: İstanbul'a 5 Milyon Fidan Dikeceğiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de son dönemde öne çıkan doğa sevgisi hassasiyetine karşı bir öneride bulunarak "Gelin Türkiye'deki boş alanları hep birlikte yeşillendirelim" dedi.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de son dönemde öne çıkan doğa sevgisi hassasiyetine karşı bir öneride bulunarak "Gelin Türkiye'deki boş alanları hep birlikte yeşillendirelim" dedi. Gelişim Üniversitesi'nin bir organizasyonuna katılan Bakan Eroğlu, "Bu yıl İstanbul'da 5 milyon adet fidan dikeceğiz." açıklamasında bulundu.

Bakan Eroğlu, Gezi Parkı olayları ile gündeme gelen doğanın korunması ve ağaç dikimi konularında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gelişim Üniversitesi'nin Avcılar Kampüsü'nde öğrencilerle bir araya gelen Eroğlu, son 10 yılda doğa ve çevreye yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 12 milyon fidanın son 10 yılda toprak ile buluşturulduğunu anlatan Eroğlu, İstanbul'u çiçek gibi yapmaya kararlı olduklarını belirtti. Geçen yıl 100 bin Erguvan seferberliği, bu yıl da aynı şekilde 100 bin ıhlamur fidanı dikmek için seferberlik yaptıklarını anlatan Eroğlu, "Geçen sene yaklaşık 3 buçuk milyon adet fidan İstanbul'da dikilmiş. Bu sene bu hedefi aşmak için arkadaşlara talimat verdim. İstanbul'da 5 milyon adet fidanı toprakla buluşturacağız." dedi.

Bakan Eroğlu, önceliğin insana hizmet olduğunu belirterek Gezi Parkı nedeniyle çıkan olaylar sonrası kendi önerisini getirdi. Eroğlu, "Çevrevilik ise alan gösterelim, hep birlikte Türkiye'de ne kadar alan varsa yeşillendirelim. Ama bunlar iş ağaç dikmeye gelince. Ağaç dikmeye gelen olmuyor. Bazen 'insanlar biz şu kadar ağaç dikeceğiz, siz önden gidin' diyorlar, dönüp bakıyoruz arkamızda kimse olmuyor. Çevre ile ilgili konularda son 10 yılda 20 kat mesafe alındı." değerlendirmesinde bulundu.

SELAM FİLMİNE ÖDÜL

2012 Yılı'nın En'lerinin seçildiği organizasyonda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e ödül verildi. Törende dikkat çeken ödüllerden birini Hatay'daki saldırılarda çocuklarını kaybeden iki anne Gönül Kudret ve Hatice Erboz isimli annelere de yılın annesi ödülleri verildi. Erboz ve Kudret ödüllerini gözyaşları arasında aldı. Öğrencilerin seçtiği oylarla belirlenen sinema bölümünde de Selam isimli film ödüle layık bulundu. Ödülü film ekibinden Hasan Nihat Sütçü ile Yunus Emre Yıldırım aldı.
CİHAN

Bakan Eroğlu: İstanbul'a 5 milyon fidan dikeceğiz

Bakan Eroğlu: İstanbul'a 5 milyon fidan dikeceğiz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.