1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Elbistan Myo'dan Çevre Duyarlılığı
Elbistan Myodan Çevre Duyarlılığı

Elbistan Myo'dan Çevre Duyarlılığı

Kahramanmaraş Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nda, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı boyunca toplanan pet şişe ve kağıtlar, büyük bir titizlik ve dikkatle toplanıp biriktirildi.

A+A-

Kahramanmaraş Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nda, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı boyunca toplanan pet şişe ve kağıtlar, büyük bir titizlik ve dikkatle toplanıp biriktirildi. Okulun deposunda toplanan atık malzemeler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde öğrenciler ve öğretim görevlileri tarafından römorka yüklenerek geri dönüşüm merkezine gönderildi. Atık malzemelerin yüklenmesi sırasında açıklamalarda bulunan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, öğrenciler tarafından biriktirilen atık malzemelerin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde geri dönüşüme gönderdiklerini kaydetti.

Okul malzeme deposunda biriktirilen kilolarca atık malzeme yine öğrenciler tarafından yüklemesi yapılırken Doç. Dr. Binici, “Çevre Günü kutlama etkinliklerimiz çerçevesinde okulumuzda yıl içerisinde toplandığımız dönüşümü olan pet şişe ve kağıt atıkların döşüme gitmesiyle ilgili güzel bir çalışmayı bu anlamlı günde sonuçlandırmış olduk. Atık malzemelerin değerlendirilmesi dünyanın her bir tarafında araştırılan bir konudur. Dünya literatüründe ‘atık’ kelimesi artık ‘atık’ olarak değerlendirilmiyor. Mutlaka değeri olan bir malzeme olarak değerlendiriliyor. Bizde pet şişelerimizi ekonomik anlamda sembolik rakam bile olsa değerlendirilmesini önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

EMYO’da hazırlanan çimentosuz beton projesi hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Doç. Dr. Hanifi Binici, “Atık pet şişelerden çimentosuz beton üretimi yapmayı planlıyoruz. Elbistan’a getireceğimiz makine ile örnek olarak uygulama yapacağız. Organize sanayi bölgesi faaliyete geçtiğinde de istihdama yönelik bir dönüşümünü sağlamaya çalışacağız. Tabi bütün bu projelerde siyasilerin desteği, işadamlarının desteği ve sanayicilerin desteği önemlidir. Üniversiteler bilgi üretir. Bilginin artık gerçeğe dönüştüğünü fark eder ve ürüne dönüşeceği zaman finans desteğine ihtiyaç duyar. Bunların destekçileri bazen TÜBİTAK, bazen DPT, bazen de üniversite araştırma fonları olur. Biz bunların bütün yönlerini deniyoruz.” dedi.

Ayrıca, öğretim üyeleri ve öğrenciler, çevre duyarlılığına örnek olması amacıyla okul bahçesinde birçok fidan çeşidini toprakla buluşturdu. 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri, gün boyunca devam etti.
CİHAN

Elbistan MYO'dan çevre duyarlılığı

Elbistan MYO'dan çevre duyarlılığı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.