1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Balıkesir Valisi Turhan: Kalkınmamızı İstemeyen Dış Güçler Ülkeyi Karıştırıyor
Balıkesir Valisi Turhan: Kalkınmamızı İstemeyen Dış Güçler Ülkeyi Karıştırıyor

Balıkesir Valisi Turhan: Kalkınmamızı İstemeyen Dış Güçler Ülkeyi Karıştırıyor

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, halkın her şeyden önce huzur ve güvenliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

A+A-

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, halkın her şeyden önce huzur ve güvenliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Turhan, "PKK terör örgütünün silahlı mücadelesinin sonlandırılmasına yönelik ülkemiz şu anda önemli bir süreç yaşıyor. Bu kapsamda bu ülkenin kalkınmasını ve huzurunu istemeyen dış güçler boş durmuyor, her fırsatta karıştırmaya çalışıyorlar. İnşallah ülkemizin her yerinde tekrar huzur sağlanacak." dedi.

Vali Turhan, Balıkesir'de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, soruları da cevaplandırdı. Gezi Parkı olayları hakkında değerlendirmede bulunan Turhan, Edremit Körfezi bölgesinde yüzde 15 civarında otel rezervasyonunun iptal edildiğini bildirdi. Balıkesir'de dokuz ay önce göreve başladığını hatırlatan Vali Turhan, basının demokrasinin dördüncü gücü olduğunu söyledi: "Özellikle çevre duyarlılığı olan vatandaşlarımızın bir tepkisi oldu. Basın açıklamaları ve mitingler, demokrasilerde halkın temel haklarından biridir. Bu olaylardan önce Balıkesir'de haftada ortalama iki basın açıklaması yapılıyordu ancak bunlara katılanların sayısı 100'ü geçmediği için çok kişi bilmiyor."

Gezi olaylarında marjinal gruplara fırsat doğduğuna işaret eden Ahmet Turhan, iyi niyetli vatandaşların heyecanıyla beraber bu toplulukların oluştuğunu kaydetti. Olaylarda gösterdikleri sağduyu için Balıkesir halkına teşekkür ederek, "Bu gösterilerin yapıldığı iller arasında en az sıkıntıyla atlatan Balıkesir olmuştur. İlk günkü gösterilerde yaklaşık 3 bin kişilik bir topluluk vardı. Ön saflarda bazı milletvekilleri ve STK temsilcileri de bulunuyordu. Olayları mobeseden takip ettim. İyi niyetli vatandaşlarımızın yanında, örgüt niteliğinde bazı marjinal gruplar vardı ancak birçok vatandaşımız bunun farkında değildi. Bu süreçte polisimiz, mümkün olduğu kadar sağduyu ve sabırla davrandı. Halkımızın metanetini ve yaklaşımını takdir ediyorum." diye konuştu.

'OTELLERDE YÜZDE 15 İPTALLER OLDU'

İnsanların bundan sonra da kırmadan, dökmeden, çevreye zarar vermeden yine demokratik haklarını kullanacağına dikkat çeken Vali Turhan, şöyle devam etti: "Ancak şu bilinmelidir ki özgürlükler sınırsız değildir. Her özgürlük, bir başkasının özgürlük sınırında biter. O sınırı tanımıyorsa buna anarşi ve hakkın suistimali denebilir. Kimse cam kırıp otobüs yakarak hak arama lüksüne sahip değildir. Zarar verilen kamu mallarının parasını halk ödüyor. Halka zarar vererek doğa korunabilir mi? Oyuna gelmememiz lazım. Bölücü örgütlerin ve bu ülke üzerinde oyun oynamak isteyenlerin temel amacı, halkı karşı karşıya getirmekti. Yıllardan beri bunu yapmaya çalışıyorlar. Burada herkese, özellikle basına büyük iş düşüyor."

Şehrin huzurunun bozulması halinde bundan herkesin zarar göreceğini vurgulayan Turhan, "Toplumsal olaylarda en çok tecrübesi olan valilerden birisiyim. Yüzlerce toplumsal olayı yönettim. 70-80 bini aşan toplulukları yönettim. İl genelindeki gösterilerde ciddi bir zararımız yok. 150 kişi, ifadeleri alınıp serbest bırakıldı. Balıkesir aynı zamanda bir turizm şehri. Biz her olayı basına yansıttığımızda, bu işten en çok Balıkesirliler zarar görecek. Bazen çok küçük olaylarda bile turizm sektöründe insanların tercihleri değişebiliyor. Son olaylar, sahil kesiminde bulunan otellerde yüzde 15 civarında rezervasyonların iptaline sebep oldu. Bu nedenle ilimizin imajını korumak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Balıkesir Valisi Turhan: Kalkınmamızı istemeyen dış güçler ülkeyi karıştırıyor

Balıkesir Valisi Turhan: Kalkınmamızı istemeyen dış güçler ülkeyi karıştırıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.