1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Balıkesir'de 954 Halk Eğitim Kursunda 25 Bin Kişi Eğitim Aldı
Balıkesirde 954 Halk Eğitim Kursunda 25 Bin Kişi Eğitim Aldı

Balıkesir'de 954 Halk Eğitim Kursunda 25 Bin Kişi Eğitim Aldı

Balıkesir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mustafa Canseven, sekiz aylık kurs döneminde, 954 kursta toplam 25 bin 255 kursiyere ahşap boyamadan çobanlığa kadar onlarca alanda eğitim verildiğini söyledi.

A+A-

Balıkesir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mustafa Canseven, sekiz aylık kurs döneminde, 954 kursta toplam 25 bin 255 kursiyere ahşap boyamadan çobanlığa kadar onlarca alanda eğitim verildiğini söyledi. Canseven, "Bu kursları bitirenlerin ortalama yüzde 30'u iş buluyor. 2010 yılında 5 bin kursiyerimiz varken bugün 25 bine çıktı. İlimizin nüfusuna göre Türkiye'de ilk 10 içindeyiz." dedi.

Balıkesir Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği 3. Halk Eğitim Merkezi Fuarı, kurumun Cengiz Topel Caddesi'ndeki binasında açıldı. Açılışta kursiyerler, 150 yıllık Osmanlı kıyafetlerinden oluşan bir defile yaptı. Vali Yardımcısı Selda Dural ve diğer protokol üyeleri, masör ve masöz kursunu bitirenlere el masajı yaptırdı. Açılış töreninde konuşan Müdür Canseven, "Hayat Boyu Eğitim" modelinin son yıllarda bütün dünyada uygulandığını ve öneminin her geçen gün arttığını söyledi: "Halkımızın yeni yeni meslekler edinmesini sağlamak, mesleklerindeki gelişmeleri takip etmek, gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurup insanımızın kişisel gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. 1 Eylül 2012'de başlayan eğitim dönemimizde, 954 kursta 25 bin 255 kursiyerimize eğitim verdik. Yaz döneminde de kendi kurumumuzda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu işbirliğiyle yaz kursları planladık. Çalışmalarımızda bize hedef gösteren ve her zaman yanımızda olan Valimiz Ahmet Turhan, Belediye Başkanımız İsmail Ok ve tüm kurum yöneticilerine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. Özellikle hasta kabul, temizlik görevlisi ve bilgisayar işletmenliği kurslarından mezun olanların piyasada aranan elemanlar olduğuna dikkat çeken Mustafa Canseven, "Geçen yıllarda kursiyerlerimizin yüzde 60'ı iş bulabiliyordu. Bu kurslar çok açıldığı için her geçen yıl oran düşüyor, buna rağmen mezunların yüzde 30'u iş buluyor. Kurslara katılanların bir bölümü de zaten çalışan kesim, mesleklerinde yeni gelişmeleri takip etmek için gelenler var. Dil, hasta kabul eşlemleri ve kişisel gelişim kurslarına çok talep var." dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Yardımcısı Dural, stantları gezdi ve kurs öğretmenlerinden bilgi aldı. Dural, 40 kursiyerin katıldığı ve 608 saat süren masör ve masöz kursunu bitirenlerin bulunduğu stantta el masajı yaptırdı. İşaret dili eğitimi alan kursiyerler ise İstiklâl Marşı'nı böyle okudu. Fuar, cuma gününe kadar devam edecek. CİHAN

Balıkesir'de 954 Halk Eğitim kursunda 25 bin kişi eğitim aldı

Balıkesir'de 954 Halk Eğitim kursunda 25 bin kişi eğitim aldı

Balıkesir'de 954 Halk Eğitim kursunda 25 bin kişi eğitim aldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.