1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Görmez Müftüleri Uyardı: Tüik’in Evlenme-boşanma İstatistiklerini Takip Edin
Görmez Müftüleri Uyardı: Tüik’in Evlenme-boşanma İstatistiklerini Takip Edin

Görmez Müftüleri Uyardı: Tüik’in Evlenme-boşanma İstatistiklerini Takip Edin

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, müftülere, TÜİK’in suç, evlenme-boşanma, sokak çocukları ile alkol-uyuşturucu kullanan çocuk sayısı verilerini gün be gün takip etmelerini söylediğini belirtti.

A+A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, müftülere, TÜİK’in suç, evlenme-boşanma, sokak çocukları ile alkol-uyuşturucu kullanan çocuk sayısı verilerini gün be gün takip etmelerini söylediğini belirtti. TÜİK'in evlenme-boşanma verilerine göre 2012 yılın ilk 4 ayında 107 bin çiftin evlendiğini ve 33 bin çiftin boşandığını belirten Görmez, “İkinci dönemde 173 bin aile kurulmuş, yine aynı şekilde 33 bin 193 aile boşanmış, üçüncü 4 ay içerisinde ise 184 bin aile kurulmuş, 25 bin 295 aile dağılmış. Bu tablo Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bize görevimizi hakkıyla yerine getirmediğimizi gösteriyor.” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) arasında Gönül Elçileri Projesi kapsamında ‘Koruyucu Aile İşbirliği’ protokolü imzalandı. Ankara Gölbaşı Vilayetlerevi'nde düzenlenen protokol törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve eşi Hatice Görmez, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, TDV Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) Müdürü Hicret Toprak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, müftüler, Diyanet çalışanları ve koruyucu aileler katıldı. Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi Adem Kemaneci’nin Kur'an tilaveti ile başlayan programda KAGEM ve Gönül Elçileri projelerinin tanıtım videolarının gösterimi yapıldı.

“AİLEMİZ BİZİM DÜNYADAKİ CENNETİMİZDİR"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin başta olmak üzere, Koruyucu Aile Projesi'ne katkısı olan herkese teşekkür eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın metinlerine baktığımızda, bizim metinlerimiz sanki bu projeyi 'sadece bir yetim' projesi olarak algılamış görünüyor. Ona katılmadığımızı ifade ediyorum. Bu sadece bir yetim projesi değil bu bir insanlık projesi. Dolayısıyla sokakta kalmış, ailenin sevgisinden, şefkatinden mahrum kalmış herkese uzatılan bir el projesi olarak bunu değerlendiriyorum." diye konuştu.

"Bizim inancımıza, kültürümüze, medeniyetimize göre ailemiz bizim dünyadaki cennetimizdir" diye konuşan Görmez, sözlerine şöyle devam etti: "Öyleyse dünyada yalnızlık cehennemine sürüklenmiş her çocuğumuzla biz bu cennetimizi ne kadar paylaşırsak, bizim cennetimizi o kadar kalıcı, o kadar ebedi olur. O zaman dünyadaki cennetimize ahiretteki cennetimiz de ilave edilmiş olur diye düşünüyorum."

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İLE DAHA SIKI İŞBİRLİĞİ

Konuşmasında TÜİK'in yayınladığı 2012 yılının "evlenme-boşanma" istatistiklerini değerlendiren Görmez, şunları söyledi: "Gittiğim her yerde müftülerime şunu söylüyorum; 'adeta TÜİK'in kapısında bekleyeceğiz, suç oranlarını, istatistiklerini, evlenme-boşanma istatistiklerini, sokak çocukları sayısını, alkol, uyuşturucu müptelası olmuş çocuklarımızın sayısını gün be gün takip edeceğiz ve bu noktada bize düşen vazifeleri yerine getireceğiz' diyorum. Bilhassa evlenme-boşanma rakamlarına baktığımızda 2012 yılın ilk 4 aylık rakamlarına göre 107 bin çift evlenmiş ama aynı 4 ay içerisinde 33 bin aile boşanmış. İkinci dönemde 173 bin aile kurulmuş, -ki o bizim dünyadaki cennetimizdir, onu daima korumalıyız- milletimizi tarih sahnesinde sürekli kılacak müessese aile müessesesidir. Özellikle gençlerin zihninde ve kalbinde evlenme ve aile kurmaya karşı bir sevgi ve muhabbet oluşturmayı bütün eğitim süreçlerimize dahil etmeliyiz. Yavaş yavaş evlenmekten hoşlanmayan, aile kurmayı çok büyük bir mesuliyet kabul ederek, bu mesuliyetten kaçan gençlerin sayısı çoğalıyor. Bu sebeple eğitimcilere büyük görev düşüyor. İkinci dönemde 173 bin aile kurulmuş, yine aynı şekilde 33 bin 193 aile boşanmış, üçüncü 4 ay içerisinde ise 184 bin aile kurulmuş, 25 bin 295 aile dağılmış. Bu tablo Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bize görevimizi hakkıyla yerine getirmediğimizi gösteriyor. Çünkü bu ülkede en ücra köyde, en ücra mecra görevlisi olan kurum Diyanet İşleri Başkanlığı'dır. Öyleyse biz bir aile bilinci oluşturma konusunda eksiklerimiz, kusurlarımız var. Onun için bizim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızla daha sıkı işbirliği içine girmemiz gerekiyor."

"BİR YETİMİN BAŞINI OKŞAYAN ÖBÜR TARAFA EFT YAPMIŞ OLUR"

Türkiye’nin yardım konusunda önemli faaliyetler yürüttüğünü belirten ile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise “Bugün Myanmar'dayız, Somali'deyiz. Bütün sınırda Suriye'den gelen binlerce kardeşimizin, kadınımızın, çocuğumuzun yanındayız. Zalime ve zulme karşı çok net bir duruş sergiliyoruz. Nerede mağdur varsa, nerede mazlum varsa onun yanındayız. Öyle kolay bir inançtan geliyoruz ki, başını eğmiş bir yetimin başını okşadığın zaman öbür tarafa EFT yapmış oluyorsun." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Fatma Şahin ile Mehmet Görmez, Gönül Elçileri Projesi kapsamında ‘Koruyucu Aile İşbirliği’ protokolü imzaladı. Daha sonra Görmez, Bakan Şahin'e çiçek takdim etti. CİHAN

Görmez müftüleri uyardı: TÜİK’in evlenme-boşanma istatistiklerini takip edin

Görmez müftüleri uyardı: TÜİK’in evlenme-boşanma istatistiklerini takip edin

Görmez müftüleri uyardı: TÜİK’in evlenme-boşanma istatistiklerini takip edin

Görmez müftüleri uyardı: TÜİK’in evlenme-boşanma istatistiklerini takip edin

Görmez müftüleri uyardı: TÜİK’in evlenme-boşanma istatistiklerini takip edin

Görmez müftüleri uyardı: TÜİK’in evlenme-boşanma istatistiklerini takip edin

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.