1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Balkanlıoğalu, 104 Köylünün Ortak Kurduğu Süt Tesisini İnceledi
Balkanlıoğalu, 104 Köylünün Ortak Kurduğu Süt Tesisini İnceledi

Balkanlıoğalu, 104 Köylünün Ortak Kurduğu Süt Tesisini İnceledi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, sütlerini değerlendirmek için 104 köylünün bir araya gelip kurduğu süt entegre tesisinde incelemelerde bulundu.

A+A-

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, sütlerini değerlendirmek için 104 köylünün bir araya gelip kurduğu süt entegre tesisinde incelemelerde bulundu. Kooperatif Başkanı Ahmet Tintaş'dan peynir, tereyağı, yoğurt gibi süt ürünlerinin üretimi hakkında bilgi alan Balkanlıoğlu, kurulan tesisin bölgeye örnek olduğunu belirtti. Balkanlıoğlu, hem üreticinin sütünün değerinde alındığını hem de istihdam oluşturulduğunu kaydetti.

Balkanlıoğlu, "Üçlerkayası köyünde 104 ortağın bir araya gelerek kurdukları tarımsal kalkınma kooperatifi, örnek bir tesise imza atmış. Sütleri değerlendiriyorlar, hem de istihdam oluşturuyorlar. Gördüğüm kadarıyla bu tesiste en az 10-15 kişi çalışıyor. Bu bölgede üretilen sütü değerlendiriyor olmaları da bu köyler açısından güzel bir güvencedir. Burada hijyenik ortamda çok kaliteli ürünler üretmeleri memnuniyet vericidir.” dedi.

Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekiler, İhsaniye ilçesine bağlı Üçlerkayası köyündeki baraj incelemelerinin ardından İhsaniye merkezde bulunan Türk Kızılayı Maden Suyu Hastanesi'ne geçti. Balkanlıoğlu, hastane içerisinde bulunan laboratuvar ve röntgen bölümündeki incelemelerinden sonra tedavileri devam eden hasta çocukları ziyaret ederek herhangi bir sorun ve sıkıntılarının olup olmadığını sordu.

CİHAN

Balkanlıoğalu, 104 köylünün ortak kurduğu süt tesisini inceledi

Balkanlıoğalu, 104 köylünün ortak kurduğu süt tesisini inceledi

Balkanlıoğalu, 104 köylünün ortak kurduğu süt tesisini inceledi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.