1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Memur-sen: Türkiye'yi Karıştırmak İsteyenlerin Oyununa Gelinmemeli
Memur-sen: Türkiyeyi Karıştırmak İsteyenlerin Oyununa Gelinmemeli

Memur-sen: Türkiye'yi Karıştırmak İsteyenlerin Oyununa Gelinmemeli

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili itidal çağrısı yaptı.

A+A-

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili itidal çağrısı yaptı. Esen, Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin oyununa gelinmemesi gerektiğini belirtti.

Memur-Sen Yozgat Şubesi tarafından Şahin Tepesi'nde düzenlenen il divan toplantısına katılmak üzere Yozgat’a gelen Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, burada yaptığı konuşmada, ülkenin 30 yıl terörden çok çektiğini kaydetti. 76 milyon Türkiye’nin bir ve beraber olduğunu vurgulayan Esen, “Aynı topraklar üzerinde yüzyıllardır birlik ve beraberlik içinde yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Ülkenin çocukları olarak, terörün sebep olduğu acıklı haberleri bir daha duymamak ve anaların gözyaşlarını bir daha görmemek için 30 yıldır her gün dua ettik. Allah'ın izniyle dualarımız kabul olacak ve 30 bin insanımızın hayatına, milyar dolarların harcanmasına yol açmış Türkiye’nin en büyük sorunu son bulacak. Bize maddi ve manevi çok ağır bedeller ödeten bu sorun son bulduğunda eskiden oluğu gibi Türkiye dünyanın ve İslam aleminin lider ülkesi olacak inşallah." dedi.

Vatan toprakları üzerinde yaşayan herkesin dil, din mezhep ayrımı yapmaksızın bir ve beraber, kardeşçe yaşadıklarını ifade eden Esen, sözlerine şöyle devam etti: "Türküyle, Kürdüyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle bu güzel vatan toprakları üzerinde aynı bayrak altında kardeşçe yaşayacağız. Analar ağlamayacak, akan kan duracak. O zaman vatansever ile vatan haini, milliyetçi ile ırkçı, iyi ile kötünün kim olduğu ortaya çıkacak ve kandan beslenen şer odaklarının sonu gelecek. Bunun için bunlar rahat durmayacaklar. Bize iftira atıp ihanetle suçlayacaklar. Bu bizi asla doğru yoldan ayırmasın. Bu yolculuğun zor ve meşakkatli olduğunu biliyoruz. Artık Diyarbakır surlarında Güzelyurt ve Gülağaçlı kardeşlerimizle halay çekmek istiyoruz. Urfa Balıklı Gölde, Sarıyahşi ve Ortaköylü kardeşlerimle namaz kılmak istiyoruz. Dicle ve Fırat kenarında Ağaçörenli kardeşlerimle piknik yapmak istiyoruz."

Memurların ve sözleşmeli personellerin talep ve isteklerini Başbakan'a ilettiklerini kaydeden Esen, "Geçen hafta kamu görevlilerinin taleplerini gündeme getirmek ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla İstanbul’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştük. Güvencemize dokunulmaması, başta 4C'li ve 4B'liler olmak üzere, isteyen tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, zorunlu rotasyon uygulamaları yerine, kalkınmada öncelikli illerde görev yapanlara pozitif ayrımcılık yapılması gibi pek çok talebimizi ilettik. Sayın Başbakan bunları not aldı, olumlu haberler almayı bekliyoruz." diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer de konuşmasında çözüm sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Çözüm süreciyle birlikte ülke genelinde daha güzel bir atmosferin oluştuğuna dikkat çeken Özer, "Genel Başkanımızın çözüm süreci kapsamında dahil olduğu Akil İnsanlar Heyeti çalışmaları sırasında, sahada edindiği bilgileri ve temasları sırasında yaşadığı birkaç olayı özellikle anlatmak istiyorum. Özellikle, gazilerin ve şehit yakınlarının, 'Başkanım bu sorunu çözün' şeklindeki talepleri ve motive edici beyanları, daha sürecin başında 'gazilerimizi ve şehit yakınlarını incitmemek' olarak belirlediğimiz çözüm sürecindeki kırmızı çizgimizin toplumda karşılık bulduğunu göstermektedir. Yine, değişik etnik kimliklere, siyasi partilere, ideolojilere mensup kişilerin çözüm sürecine desteklerini ifade etmeleri, çözüm noktasında ayrışma değil bütünleşme, kaynaşma, birlik ve kardeşliğin ortak bir tavır olarak ön planda olduğunu ortaya koymaktadır." şeklinde konuştu.

Çözüm sürecine halkın desteğinin her geçen gün arttığını söyleyen Özer, söyle konuştu: “Gerek vatandaş buluşmalarında gerekse yapılan anketlerde, sürece desteğin bazı bölgelerde yüzde 90’ların üzerine ulaşırken Türkiye geneli itibarıyla da yüzde 75’ler seviyesine yükseldiğini görüyoruz. Doğru ve şeffaf bilgilendirme sürecinin kararlılıkla işletilmesi, bilgi kirliliğine izin verilmemesi gerekir. Eleştiri ve tepkilere karşı sakin bir üslubun belirlenmesi ve çözüme yönelik olarak milletle buluşmaların devam ettirilmesi halinde mevcut desteğin daha da artacağına inanıyoruz. Memur-Sen Konfederasyonu olarak, çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması, kan ve gözyaşının durması, ülkemizin küresel aktör hedefinin önündeki bir engelin daha kalkması için Antalya’da Başkanlar Kurulumuzun aldığı kararlar doğrultusunda milletimizle buluşma programlarının sayısını ve içeriğini zenginleştirerek devam ettirmekte kararlıyız. Bu noktada çözüm sürecindeki kırmızı çizgilerimiz şehit yakınları ve gazileri incitmemek, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüdür."

Memur-Sen Yozgat İl Temsilcisi Abdullah Neşeli de toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bütün katılımcılara teşekkür etti.
Toplantıya Yozgat’ta Memur-Sen'e bağlı sendika temsilcileri ve üyeler katıldı. CİHAN

Memur-Sen: Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin oyununa gelinmemeli

Memur-Sen: Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin oyununa gelinmemeli

Memur-Sen: Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin oyununa gelinmemeli

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.