1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan Erdoğan net konuştu
Başbakan Erdoğan net konuştu

Başbakan Erdoğan net konuştu

Başbakan Erdoğan, Fas'a hareketinden önce havalimanında çok önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı’ndaki olayların fitilini ağaç kesilmesinin ateşlediğini söyledi. Bu konuyla ilgili vebali olanların hesabını vereceğini ifade eden Erdoğan, “Olay Gezi Parkı olayı değildir." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fas’a yapacağı resmi ziyaret öncesi uçağa binmeden önce Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada ziyaret edeceği Fas ile ikili ilişkilerin her alanda önem kazandığını söyledi. İkili ilişkileri artırmak için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Erdoğan, “Mevcut işbirliğimizi her alanda geliştirebilmek için fikir teatisinde bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Fas’tan sonra Tunus’a geçeceklerini belirten Erdoğan, “Hükümet olarak Tunus’un demokratik gelişimini desteklemeye devam ediyoruz. Tunus Başbakanı ile yapacağım toplantıya ilgili bakanlarımız da katılacak. Kısa bir süre önce burada bulunan Tunus Cumhurbaşkanı ile ikili görüşmelerimizi gerçekleştireceğiz. İkili ilişkilerimizin güçlenmesine vesile olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları değerlendiren Erdoğan, “Siz ne mesajı aldınız? Bakanımın hangi mesajı aldığını bilmiyorum. Bu olayla ilgili olarak saf temiz oradaki duygusal bir sosyal medyadan aldıkları bilgiler neticesinde oraya gelenleri ayırırsak aşırı uçların organize ettiği eyleme katılma durumunda olanlar var. Olay Gezi Parkı olayı değildir. Çünkü Gezi Parkı'nda ağaçların tamamı ile kaldırılması söz konusu değildir. Burada belediye yaya kaldırımı çalışması neticesinde 10 ağacı söküyor. Bunun dışında iki ağaç hırpalanmış oluyor. Olay bu. Gezi Parkı ile hedefimiz ne? Daha önce açıkladık. Orada ne yapılacağını açıkladık. Şuanda Taksim’de yayalaştırma çalışmaları yapıyoruz. Buraya aklı selim sahibi milletimin bu oyuna gelmemesi gerekir. Burada masumane olarak ağaçlar kesiliyor falan, böyle bir şey zaten söz konusu değil. Buraya yapılacak Topçu Kışlası var. Bu bir milletin kültürüne sahip çıkmasıdır. CHP zihniyeti tarafından Lütfi Kırdar’ın belediye başkanı olduğu dönümde yerine Taksim Stadı yapılmış. Bu olayın arkasında aşırı uçlar var.”dedi.

Taksim’de ağaç meselesinin olayın fitilini ateşlediğini dile getiren Erdoğan, “Vebali olanlar bu işin hesabını verecekler. Benim vatandaşım hukuk içinde miting mi yapacak? Yapma hakkı var. Miting yapılacak yer bellidir. Orada vatandaşım mitingini yapar. Bu kadar araçlar yakıldı. Allah’tan ölenler falan olmadı. Bu araçların sahibi sivil vatandaşlarım. Ankara’nın İstanbul ile ne alakası var? Olay sandıkta AK Parti’yi mağlup edemeyenler bu yollarla bırakabilir miyiz? Bunun hesabını yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

Olayla ilgili istihbarat çalışmalarının devam ettiğini aktaran Erdoğan, “İstihbarat olaylarla ilgili çalışmalarını yapıyor. Şurdan buradan yapılıyor diye bir şey söyleyemeyiz. Çalışmalar devam ediyor. Gerekirse hesaplaşmasını da yapacağız. Önce ben şunu çok açık net söylüyorum. Bize itidal tavsiye edenler önce kendileri o çizgiye gelsinler. Benim 160’a yakın polisim yaralandı. Polisin bu kadar yaralısının olması mutedil davrandığı içindir. İstanbul’da Başbakanlık ofisimiz, taşlarla taşlandı. Polis kulübelerine varıncaya kadar. Birileri polis çekilsin diyor. Polis Başbakanlık ofisini korumayacak mı? Bu aşırı uçlar ondan sonra Başbakanlık ofisini işgal etsinler. Dik dururuz ama dikleşmeyiz. Kalkıp kamunun bu kurumlarını bu tür terörle iç içe yaşayanlara biz yedirmeyiz. Bu ülkede astılar zehirlediler, biz bu ülkenin imkanlarını her şeyini sahipleneceğiz. Geleceğe yürüyeceğiz.” diye konuştu.

uuu.20130603131628.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.