1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Siyasete Ayar Verme Devri 3Kasım 2002'de Sona Erdi
Siyasete Ayar Verme Devri 3Kasım 2002de Sona Erdi

Siyasete Ayar Verme Devri 3Kasım 2002'de Sona Erdi

Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Mekteplioğlu, İstanbul'dan yurt geneline yayılmaya çalışılan Gezi Park olaylarının arkasında geçmiş dönemlerde siyaset yön, ayar, dizayn ve toplum mühendisliği yapmaya çalışan güçlerin olduğunu söyledi.

A+A-

Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, İstanbul'dan yurt geneline yayılmaya çalışılan Gezi Park olaylarının arkasında geçmiş dönemlerde siyaset yön, ayar, dizayn ve toplum mühendisliği yapmaya çalışan güçlerin olduğunu söyledi.

Gezi Park eylemleriyle ilgili açıklama yapan Mekteplioğlu, 3 Kasım 2002 seçimleriyle tek başına iktidara gelen Ak Parti iktidarında ülkede kaos ortamı oluşturarak toplum mühendisliği yapma devrinin sona erdiğini kaydetti.

İstanbul Gezi Park olayının çevreyi koruma, ağaç dikme ve çevre duyarlılığı dikkati çekme olmadığını belirten Mekteplioğlu, halkın oyu ile iktidara gelme umudunu yitiren CHP'nin sokak eylemleriyle ara rejim oluşturma peşinde olduğunu söyledi. Mekteplioğlu, "Geçmiş dönemlerde bu tür eylemlerle toplum mühendisleri, bu tür olaylarla siyasi iktidara dizayn yapmaya çalışırlardı. Ülkemizde CHP'nin seçimle iktidara gelemeyeceğini anlayan güçler, bu tür olaylarla CHP'ye misyon yüklüyor. Gezi Park'ta karalama kampanyasında dillerindirildiği gibi bir tek kesilen ağaç yok. 12 sökülen, söküldükten sonra başka bir alana dikilen ağaç var. Gezi Park bahane, hedef ülkede bir kaos ortamı oluşturma var. Olayların çevre ile bir ilgisi yok. Geçmiş dönemlerde bir holdingin İstanbul Kilyos'ta ağaç katliamı yaparak üniversite kurma çalışmalarına sessiz kalmıştı. O dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, ağaç katliamını yargıya taşıyarak açtığı davayı kazanmıştı. Üniversitesinin yeri Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na geri verildi. Dün üniversitenin ağaç katliamına ses çıkarmayanlar Gezi Parkı'nda ağaç kesilmesi olmamasına karşı birilerinin organizesi ile sokağa dökülmesi akıllarda soru işareti oluşturuyor." diye konuştu.

11 yıl içinde ülkede kişi başı milli gelirin 3 bin 500 dolardan 10 bin 500'e çıkmasının toplum mühendislerini rahatsız ettiğini belirten Mekteplioğlu, 2002 yılı öncesi 36 milyar dolar olan ülke ihracatının 136 milyar dolara çıkmasının paradan para kazananları rahatsız ettiğini kaydetti. Mekteplioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:"CHP halkın oylarıyla tek başına iktidara gelme umudunu yitirince hırçınlaşmaya başladı. Organize edilen sokak eylemleriyle kaos ortamı oluşturmak için çalışıyor. Ak Parti iktidarı öncesi devletin borçlanma faize yüzde 63'tü. İktidarımızda bu rakam yüzde 4,6'ya düştü. IMF'ye olan 27,5 milyar borç iktidarımız döneminde sıfırlandı. Merkez bankası döviz rezervi 27,5 milyar dolardan 131 milyar dolara yükseldi. Tabi bu güzel olaylar birilerini rahatsız etti. Halkımız bir zamanlar CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sokaklardan çöpleri toplayamadığı günleri hiç unutmadı. Meydan düzenlemesi yapacağız diyerek ağaç kesen CHP'li belediyeleri unutmadı." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.