1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkan Altepe: Sağlıklı Yaşam, Ancak Çevre İle Olur
Başkan Altepe: Sağlıklı Yaşam, Ancak Çevre İle Olur

Başkan Altepe: Sağlıklı Yaşam, Ancak Çevre İle Olur

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Recep Altepe, 'Dünya Çevre Günü'nün önemine değinerek, tüm vatandaşları çevreye duyarlı olmaya davet etti.

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Recep Altepe, 'Dünya Çevre Günü'nün önemine değinerek, tüm vatandaşları çevreye duyarlı olmaya davet etti.

Recep Altepe, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla her yıl kutlanan '5 Haziran Dünya Çevre Günü 've '5–11 Haziran Çevre Koruma Haftası'nda tüm vatandaşlara duyarlılık çağrısı yaptı. Çevre kirliliğinin, insan sağlığını en çok etkileyen unsurlardan olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Çevreyle uyum içinde yaşamak, doğal kaynaklarımızı doğru kullanmak, çevreye karşı daha duyarlı yaklaşmak ve kirlilikle mücadele etmek sürdürülebilir çevre için en önemli adımlardır. Tüm dünya küresel ısınma, çölleşme ve kuraklık gibi insanlığın geleceğini tehdit eden etkilere neden olan çevre kirliliğine karşı büyük bir mücadele veriyor. Çevre kirliliğine karşı herkesi birlik olmaya davet ediyor, daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamasını umut ediyorum." diye konuştu.

Sağlıklı Kentler Birliği’nin bu doğrultuda üzerine düşeni yaptığını belirten Başkan Altepe, ilki 2012’de Bursa’da, ikincisi de Mart 2013’te İstanbul’da olmak üzere çevreci tesis ödül töreni düzenlediklerini hatırlattı. Başkan Altepe, çevreci sanayi kuruluşlarının ödüllendirilmesiyle örnek olduklarını kaydederek, bu girişimin de Sağlıklı Kentler Birliği’nin çevre için attığı önemli bir adım olduğunu ifade etti. Kentli dergisinin 11. sayısını da bu amaca hizmet etmek adına sağlık ve çevre konusunda çevreci nesil eğitim serisi ile birlikte tüm Türkiye genelinde dağıtıldığına işaret eden Başkan Altepe, çevreyi koruma çalışmalarında bilinçlenmenin önemli olduğunu ifade ederek, tüm vatandaşları sağlıklı çevre ve sağlıklı yaşam için duyarlı olmaya çağırdı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.