1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkçenin Çocukları 'Hoş Bir Sada' Bırakarak Adana'dan Ayrıldı
Türkçenin Çocukları Hoş Bir Sada Bırakarak Adanadan Ayrıldı

Türkçenin Çocukları 'Hoş Bir Sada' Bırakarak Adana'dan Ayrıldı

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Adana etkinliği için şehre gelen yabancı öğrenciler arkalarından ‘hoş bir sada’ bırakarak Hatay’a doğru yola çıktı.

A+A-

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Adana etkinliği için şehre gelen yabancı öğrenciler arkalarından ‘hoş bir sada’ bırakarak Hatay’a doğru yola çıktı.

Dün akşam 5 Ocak Stadyumu’nda onbinlerce Adanalıya unutulmaz bir gece yaşatan konuk öğrenciler, kahvaltıdan sonra bu akşam sahne alacakları İskenderun’a gitti. Öğrencileri kahvaltılarında Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de yalnız bırakmadı.

    ‘Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla yola çıkan 20 ülkeden 70 öğrenciyle yakından ilgilenen Vali Coş ve Hüseyin Sözlü, çocuklarla bir sonraki programda buluşmak üzere vedalaştı. Çocuklara kısa bir veda konuşması yapan Vali Coş, dünyanın dört bir yanından gelen çocuklarla kısa sürede beraber olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
    
    Sevgi, barış, dostluk, dayanışma gibi güzel özelliklerin dünyaya yayılmasının çok önemli olduğunu aktaran Vali Coş, bu çok özel görevi yerine getrime konusunda yurt dışındaki yüzlerce Türk okulları çok önemli hizmetler yaptığını kaydetti. Türk okullarında öğrencilere en kaliteli eğitimi verirken onları aynı zamanda iyi bir insan olarak yetiştirdiğini vurgulayan Vali Coş, “Dili, dini, rengi farklı olsa da o okullarda eğitim gören öğrencilerin dostluk sevgi barış yardımlaşma eksininde buluştuklarını ve bunu da Türkçe üzerinden gerçekleştirildiğini memnuniyetle görüyoruz. Bunun sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Onları özleyeceğiz.” dedi.

    Konuşmanın ardından Kenyalı siyahi bir öğrenci Vali Coş’a çiçek vererek ülkesine davet etti. Geçtiğimiz aylarda Vali Coş’un Kenya’ya geldiğini öğrenen öğrenci, “Bu sefer sizi ben misafir etmek istiyorum.” şeklinde konuştu. Daha sonra sahneye gelen Brezilyalı ve Mozambikli 2 öğrenci de Vali Coş’u ülkelerinde misafir etmek istediklerini belirtti. Davetler karşısında çok mutlu olduğunu aktaran Vali Coş ise “Allah nasip ederse sizlere konuk oluruz. Yanınızda olmasak da gönlümüz dualarımız sizlerle.” diye konuştu.

    Öğrenciler daha sonra topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.
CİHAN

Türkçenin çocukları 'hoş bir sada' bırakarak Adana'dan ayrıldı

Türkçenin çocukları 'hoş bir sada' bırakarak Adana'dan ayrıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.