1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkan Osman Genç: Barışın Tesisi İçin Miraç Kandili Bir Fırsattır
Başkan Osman Genç: Barışın Tesisi İçin Miraç Kandili Bir Fırsattır

Başkan Osman Genç: Barışın Tesisi İçin Miraç Kandili Bir Fırsattır

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Mübarek günlerin ve gecelerin, el ele verip tüm dünyada barışı tesis etmemiz için bize sunulmuş birer fırsat olduğunu unutmamalıyız.

A+A-

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Mübarek günlerin ve gecelerin, el ele verip tüm dünyada barışı tesis etmemiz için bize sunulmuş birer fırsat olduğunu unutmamalıyız." dedi.

Mesajında, birlik ve beraberliğin önemli olduğunu, kardeşliğe ihtiyaç olan dünyada kandillerin öneminin daha da fark edilir hale geldiğini belirten Başkan Genç, "Bizler bu mübarek günler vesilesiyle dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, yapılan hatalarımızı telafi etme yoluna gitmeliyiz. Yüreğimizi nefret ve düşmanlık gibi duygulardan temizlemeye çalışmalı, insani meziyetlerimizi ön plana çıkartan bir yaşamı tercih etmeliyiz." diye kaydetti.

'FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZ'

Başkan Genç mesajında şunları söyledi: "Miraç Kandili vesilesiyle hatırlatmak isterim ki tarih boyunca farklılıkları zenginlik olarak kabul etmiş bir medeniyetin mensupları olarak birbirimize her zamankinden daha çok hoşgörü göstermeliyiz. Bu bakımdan, Sevgili Peygamberimizin, Yaradan'ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili'nin, dargınlıkları gidermek, barışı yaymak, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat sunduğuna inanıyorum. Bu itibarla İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Miraç Kandili'ni kutluyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, muhabbeti, kardeşliğimizi, birliğimizi güçlendirmesini temenni ediyorum." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.