1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gürsel Tekin'in Ziyareti Sırasında Taşeron İşçiler Eylem Yaptı
Gürsel Tekinin Ziyareti Sırasında Taşeron İşçiler Eylem Yaptı

Gürsel Tekin'in Ziyareti Sırasında Taşeron İşçiler Eylem Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in Mersin İl Başkanlığı ziyareti sırasında Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in Mersin İl Başkanlığı ziyareti sırasında Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş'deki taşeron firmada çalışan işçiler Başkan Macit Özcan'ı protesto etti. "Susma Haykır Taşerona Hayır" sloganları atıp 'yuh' çeken işçiler Tekin ve Özcan'ın konuşmalarının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, il başkanlığında basın açıklaması yaptı. Tekin, il binasında ayrılmak üzereyken iş bırakma eyleminde bulunan Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş.'deki taşeron firmada çalışan işçiler eylem yaptı. Toplu sözleşme isteyen işçiler sloganlar atarak CHP İl binası önüne kadar geldi. İşçiler burada "Taşerona hayır", "İşçiler burada söz verenler nerede" sloganları atıp 'yuh' çekti. Sloganları duyan ve partiden ayrılmak üzere olan Tekin ise Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile birlikte işçilerin yanına geldi. Tekin ve Özcan'ın gelmesi üzerine işçiler slogan atmayı sürdürdü. Tekin, sloganlara alkışla karşılık verirken işçi temsilcisi ile görüştü.

Burada işçilere bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, AK Parti hükumetini suçladı. Taşeronluğu kaldırmanın hükümetin işi olduğunu ifade eden Özcan, "İki satır bir kanun çıkarıp taşeronda çalışan işçilerin belediyeye al emrini verdikleri an hepinizi alırız. Hata bizde değil hükümette, Diğer konu ise belediyede çalışan işçilere zam verdik. Sizlere de vermek için formül arıyoruz." diye konuştu.

Tekin ise konuşmasında hak arama eylemlerine saygı duyduklarını kaydetti. Sendika yetkilileri ile gerekeni konuştuğunu anlatan Tekin, "Bende gereken çabayı sarf edeceğim. Yasal olan ne varsa yapacağım." ifadesini kullandı. Özcan ve Tekin işçilerin itirazları arasında yanlarından ayrıldı.
CİHAN

Gürsel Tekin'in ziyareti sırasında taşeron işçiler eylem yaptı

Gürsel Tekin'in ziyareti sırasında taşeron işçiler eylem yaptı

Gürsel Tekin'in ziyareti sırasında taşeron işçiler eylem yaptı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.