1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Belediye, Protestocular İçin 'Protesto Köşesi' Yapacak
Belediye, Protestocular İçin Protesto Köşesi Yapacak

Belediye, Protestocular İçin 'Protesto Köşesi' Yapacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye binası önünde protesto köşesi yapacaklarını açıkladı.

A+A-

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye binası önünde protesto köşesi yapacaklarını açıkladı. Bu konuda çalışma yapıldığını hatırlatan Başkan Özhaseki, boşaltılan askeri lojmanların yıkılacağını ve bu alanda protesto eylemleri için bir alan, bir köşe oluşturulacağını söyledi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve üyeleri, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret ederek bir süre görüştü. Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün de Kayseri'nin her açıdan modern bir şehir olduğunu belirtti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Partili Komisyon üyelerinden Ankara Milletvekili Ülker Güzel, Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Komisyon üyelerine Kayseri hakkında bilgi veren ve Kayseri'de altyapı sorununun kalmadığını belirten Başkan Özhaseki, üst yapıda da yapılabilecek, yol, kaldırım, yeşil alan, alt, üst geçit konusunda sorun olmadığını söyledi. Özhaseki, 6 -7 tane parktan 750 parka, 300-500 bin metrekare park alanından 11 milyon metrekare alana çıkıldığını dile getirdi ve "Şimdi Kayseri'yi ileriye taşıyacak kalkınma projeleri ve kültür sanat projelerine yöneldik." dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun birçok alanda faaliyet gösterdiğini ifade ederek, "İllerimizi geziyoruz ve günlük hayatta engelli hakları nasıl yaygınlaşmış görüyoruz. İyi örnekleri teşvik etmeye çalışıyoruz, kötü örnekleri kaydediyoruz. Bizlere Kayseri'nin iyi örnek olduğunu söylediler. Örnek vakaları raporumuza alarak tüm ilgili birimlere sunacağız." diye belirtti. Kayseri'nin her anlamda modern bir şehir olduğunu görmekten çok memnun kaldığını vurgulayan ve bundan ötürü Başkan Özhaseki'yi tebrik eden Üstün, Kayseri'deki protestolara ilişkin de şu tespitlerde bulundu: "Kaldığım otel önünde 20 kadar kişinin demokratik hakkını kullandığını gördüm. Kayserililerin de hoşgörü ile baktığını tespit ettim. Kırmadan, dökmeden demokratik hakkın kullanıyorlar. Bu manzara Türkiye'ye örnek olmalı. Bir hakkın peşinden koşarken haksızlık yapılmamalı."

PROTESTO ETMEK İSTEYENE PROTESTO KÖŞESİ

Protestolarla ilgili de bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bir düşüncesini ilk kez dile getirdi ve Büyükşehir Belediye binası yanında protesto alanı oluşturmayı planladıklarını söyledi. Başkan Özhaseki, "Büyükşehir belediyemizin hemen yanında askeri lojmanlar var. Bunları anlaşmayla yıkıyoruz. Burada park projesi var. Park projesinin köşesinde arkadaşlara söyledim, bir yer hazırlayabilirsek protesto köşesi yapacağız. Serbest konuşma kürsüsü yapacağız. Trafiğe mani olmazsa, yer müsait olursa hazırlayalım dediler. Oraya kürsü koyacağız. Resmi protesto alanı olacak. Burası belediye, halkın yeri değil mi? Öyleyse halk gelsin şikayeti varsa burada söylesin. Siyah çelenk koyacaksa koysun. Doğrusu bundan çekinmemek lazım. Belediye başkanı da vatandaş ne düşünüyor görmüş olur."

Konuşmaların ardından TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyelerine Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projeleri ile ilgili bir brifing verildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.