1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Besaş Helal Gıda Belgesini Yeniledi
Besaş Helal Gıda Belgesini Yeniledi

Besaş Helal Gıda Belgesini Yeniledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ekmek ve Besin Sanayi AŞ'de (BESAŞ) Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen 'helal gıda belgesi'ni 2013 yılı için de yeniledi.

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ekmek ve Besin Sanayi AŞ'de (BESAŞ) Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen 'helal gıda belgesi'ni 2013 yılı için de yeniledi. BESAŞ böylece ham maddeden başlayarak mamul madde aşamasına kadar bütün proseslerinin, ürün bileşiminde bulunan bütün maddeler ve katkı maddelerinin menşei, temin biçimi ve yolları, ürünün paketleme malzemelerinin ve depolama şartlarının insani gereklere ve İslami kriterlere göre sağlık ve temizlik şartlarına uygun el değmeden hijyenik olarak üretim yaptığını belgelemiş oldu.

Helal gıda belgesi, tüketicilere tercihleri doğrultusunda bilinçli bir tercih yapma olanağı sağladığı gibi sürekli bir denetim mekanizması sayesinde tüketicilerin satın aldıkları ekmekleri güvenle tüketebileceklerini kanıtlıyor. Konu hakkında bilgi veren BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, "Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede, halkımız özellikle gıda alanında faaliyet gösteren firmalarda kalite, hijyenin yanı sıra İslami ve insani kriterlere de önem veriyor. Helal belgesi bu beklentiyi koyduğu standartlarla karşılamaya çalışıyor. Bu standartlara göre, İslami kriterler ve insani gerekler bakımından 'uygun' olan her ürün için bir sertifika türü belirlenmekte ve bu hususta gerek üreticinin, gerekse tüketicinin ortak bir zeminde buluşması amaçlanıyor. Bu doğrultuda 2012 tarihinde aldığımız helal belgemiz yapılan denetimler sonucunda 2013 yılı içinde yenilenmiştir.” dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.