1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bezmialem Camii'nde Kardeşlik Mesajı
Bezmialem Camiinde Kardeşlik Mesajı

Bezmialem Camii'nde Kardeşlik Mesajı

Geçen hafta Taksim Gezi Parkı olaylarında göstericilerin ayakkabıları ile girmesiyle gündeme gelen Bezmialem Valide Sultan Camii'nde Cuma namazı kılındı.

A+A-

Geçen hafta Taksim Gezi Parkı olaylarında göstericilerin ayakkabıları ile girmesiyle gündeme gelen Bezmialem Valide Sultan Camii'nde Cuma namazı kılındı. Göstericilerin ibadet yerine ayakkabıları ile girerek saygısızlık yaptığını belirten vatandaşlar, birlik beraberlik mesajı verdi.

Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmasını bahane eden göstericiler İstanbul’da pek çok yeri savaş alanına çevirmişti. Çıkan olaylarda yer alan eylemciler Dolmabahçe’deki Bezmialem Valide Sultan Camii’ni üs gibi kullanmıştı. Caminin halılarına ayakkabıları ile basan ve camide içki içen göstericiler pek çok kesim tarafından tepki toplamıştı.

Olayların ardından pek çok vatandaş Cuma namazını Bezmialem Valide Sultan Camisi’nde kıldı. Hutbede birlik ve beraberlik mesajları verilirken, vatandaşlara da sulh çağrısında bulundu.

'TÖVBE ETSİNLER'

Gösterici gençler için üzüldüğünü belirten Mustafa Göçgün, “Eğer peygamber efendimiz o gençleri görseydi, merhametinden dolayı gözyaşı dökerdi. Eğer bilinçli olarak bu olayları yapıyorlarsa işleri zor. Eğer bilmeyerek yapıyorlarsa tövbe etsinler.” dedi.

Olayların marjinal gruplar tarafından provake edildiğini dile getiren Levent Seçgin, “Kamu malına zarar verilmesine anlam veremiyorum. Bu anlamda doğru hareketler değil. Umarım en kısa sürede biter. Cami bir mabet yeri. Asla ve kat'a camiye ayakkabıyla girilmez.” diye konuştu.

Barış süreci başladıktan sonra bazı mihrakların harekete geçtiğini aktaran bazı vatandaşlar, suç işleyenlerin mutlaka cezasını çekmesi gerektiğini söyledi.

Bu arada namaz sonrası camii önünde vatandaşlar arasında yaşanan tartışma kısa süreli gerginliğe neden oldu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.