1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Bir Kişi Üç Çift Ayakkabı Kullanmalı' (Özel)
Bir Kişi Üç Çift Ayakkabı Kullanmalı (Özel)

'Bir Kişi Üç Çift Ayakkabı Kullanmalı' (Özel)

Samsun Ayakkabıcılar Odası Başkanı Adnan Konaş, bir kişinin ayak sağlığı için üç çift ayakkabı kullanması gerektiğini belirterek, “Her gün giyilen ayakkabı, ayak sağlığı için uygun değildir.

A+A-

Samsun Ayakkabıcılar Odası Başkanı Adnan Konaş, bir kişinin ayak sağlığı için üç çift ayakkabı kullanması gerektiğini belirterek, “Her gün giyilen ayakkabı, ayak sağlığı için uygun değildir. Değişik ayakkabı giyilirse hem ömrü uzun olur hem de ayakta meydana gelen mantar gibi hastalıkların önüne geçilir.“ dedi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na açıklama yapan Konaş, “Ayakkabıların da birkaç gün kullanılmayarak dinlendirilmesi gerekir. Her gün kullanılan ayakkabının içinde kalan ayak terlediği için mantar oluşma riski var. Ayakkabı düzenli kullanılmayıp dinlendirilirse ömrü uzun olur, ayakta çıkabilecek hastalıkların da önüne geçilebilir.“ şeklinde konuştu.

'VATANDAŞ YERLİ AYAKKABIYI TERCİH ETMELİ'

Vatandaşlara ayak sağlığını korumak için ucuz emitasyon ayakkabılardan uzak durma tavsiyesinde de bulunan Oda Başkanı Konaş, “Ne yazık ki Uzakdoğu ülkelerinden getirilen ve bol miktarda kanserojen madde içeren imitasyon ayakkabılar, piyasada 10 lira gibi ucuz fiyatlara satılıyor. Bu ürünlerin Türkiye’ye girişinde gerekli kontroller yapılmıyor. İmitasyon ayakkabılar, tamir için ayakkabıcı esnafımıza getiriliyor. İnanın, ayakkabıcımızın tamirat için kullandığı ürün, imitasyon ayakkabıda kullanılandan çok daha kaliteli. Vatandaş, ayak sağlığı için hava alan deri ayakkabıyı tercih etmelidir. Ben yıllardan bu yana Samsun’da üretilen ayakkabıları kullanıyorum.“ dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.