1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "BIRAKSANIZ SULTANAHMETİ DE AVM YAPAR BUNLAR"
BIRAKSANIZ SULTANAHMETİ DE AVM YAPAR BUNLAR

"BIRAKSANIZ SULTANAHMETİ DE AVM YAPAR BUNLAR"

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'daki rant lobisine dikkat çekerek, "Bıraksanız Sultanahmet'i de AVM yapar bunlar" dedi.

A+A-

Son dönemde attığı tweetlerle hükümeti eleştiren ve Gezi Parkı eylemcilerine destek veren Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'daki rant lobisine, imar lobisine dikkat çekerek, "Bıraksanız bunlar Sultanahmet'i de AVM yapar" dedi.

Ertuğrul Günay, Başbakan Erdoğan'ın etrafındaki isimleri "Erdoğan gibi güçlü bir insanın çevresinde doğruyu söyleyen insanlara ihtiyaç var. Liderlerin etrafını öyle insanlar sarıyor ki dışarıyı görmüyorsunuz. Ve tabi oradan her yaptığım doğru anlayışına varıyorsunuz" sözleriyle eleştirdi.

Radikal'den Koray Çalışkan'a konuşan Eski Bakan Ertuğrul Günay'ın çarpıcı açıklamaları:

"Başbakanı neden ikna edemediniz?

“İstanbul’da özellikle bu imar sorunlarında, betonlaşma, yüksek yapılaşma konularında İstanbul Belediyesi ile de, zaman zaman Sayın Başbakan ile de ihtilafım oldu. Arkadaşlarıma ‘bu İstanbul’un imar lobisi, daha doğrusu rant lobisi bizim hesabımızı görecek’ dedim. Sonuçta da öyle oldu...

Rant lobisi konusunda itirazlarımı ve kaygılarımı Başbakan dahil herkesle paylaştım. Bıraksanız Sultanahmet'e dahi AVM yapar bunlar.

İstanbul’da 1 metrekare çok değerli... Ama onlar, göklere kadar yükselen ne kadar şirk kulesi, ‘şirk kuleleri diyorum ben bunlara’, dikerlerse o kadar gelir elde edecekler. Ve kapitalizm çağındayız. Bunu bir kez daha çok çarpıcı bir şekilde hatırlamak gerekiyor.”

Günay’a göre bakanlıktan ayrılmasına neden olan gelişmelerden biri Gezi Parkı olmuş. İstanbul’un rantına göz diken rant lobisi uzun süredir kendisiyle uğraşıyormuş. Bu noktada “ AK Parti ’de kendisinden başka bu konuyu sorgulayan başka kimse olup olmadığını” soruyorum.

"ERDOĞAN'IN ÇEVRESİNDE DOĞRUYU SÖYLEYEN ADAMLAR OLMALI"

"Liderler seçim kazanıp üst üste güçlü hale gelince hemen hemen hiçbir siyasi partide eleştirilmezler. Böyle bir partiye egemen olunca hiçbir lider de eleştiriden pek hoşlanmaz. Bunu Sayın Erdoğan’ın dışında da söylüyorum... Sayın Erdoğan çok başarılı bir siyaset adamı ama dost odur ki ‘başka türlü düşünsek ya da başka türlü yapsak’ diyebilme cesaretini gösterir. Öyle bir eksiğimiz olduğunu düşünüyorum. Erdoğan gibi güçlü bir insanın çevresinde doğruyu söyleyen insanlara ihtiyaç var. Liderlerin etrafını öyle insanlar sarıyor ki dışarıyı görmüyorsunuz. Ve tabi oradan her yaptığım doğru anlayışına varıyorsunuz”.

Kadir Topbaş o parkı yok edip, neden kışla yapmak istiyor?” diyorum. Bir süre düşünüyor: “İstanbul’un değil, Türkiye ’nin ve dünyanın en değerli arsalarından birisi orası. İnanılmaz rantı var. Özet.” Devam etmesi için bekliyorum. “Anladınız siz” diyor, anlıyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.