1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bursa, Avrupa'ya Turizm Çıkarması Yaptı
Bursa, Avrupaya Turizm Çıkarması Yaptı

Bursa, Avrupa'ya Turizm Çıkarması Yaptı

Son yıllarda rotasını turizme çeviren Bursa, Hollanda ve Fransa’da düzenlenen Avrupa’nın en büyük Türk festivallerine katılarak binlerce Avrupalıya turizm değerlerini tanıttı.

A+A-

Son yıllarda rotasını turizme çeviren Bursa, Hollanda ve Fransa’da düzenlenen Avrupa’nın en büyük Türk festivallerine katılarak binlerce Avrupalıya turizm değerlerini tanıttı. Fransa’da kılıç-kalkan ve Hacivat-Karagöz gösterileri yoğun ilgi görürken, Hollanda’da Bursa Osmanlı Kıyafetleri Defilesi ayakta alkışlandı.

Bursa Valiliği, Hollanda Multifestijn 2013 ile Fransa D’Anatolie Türk Festivalleri’ne katılarak, kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıttı. Fransa’da düzenlenen festivale katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu ile Bursa standını ziyaret etti. Hollanda’da kurulan Bursa standında ise Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Büyükelçilik Kültür Müşaviri Enis Tataroğlu, Surinam Başkonsolosu Roy E. Lieuw A Sie, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ve işadamları ağırlandı. Misafirlere kestane şekeri ve Bursa havlusu hediye edildi.

OSMANLI KIYAFETLERİ FESTİVALE DAMGA VURDU
Festivallerde, Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun başkanlığında, Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği tarafından kurulan stantla temsil edildi. Her iki festivalde de Bursa’dan başta Bursa Sağlık Turizmi Derneği olmak üzere çeşitli sağlık kuruluşları ve gıda firmaları yer aldı. Fransa D’Anatolie Festivali’nde Kılıç-Kalkan gösterisi, Bursa bıçağı ve ebru çalışmaları ile ilgili uygulamalar ziyaretçilerden büyük ilgi görürken, Hollanda’da ise Karagöz-Hacivat gösterisi ile Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nün Osmanlı Kıyafetleri Defilesi ilgi odağı oldu.

"SAĞLIK TURİZMİNİ ÖNE ÇIKARDIK"

Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Bursa’nın özellikle sağlık turizmi ile kış turizmini Avrupalılara tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, “Sadece Türk toplumu değil bütün milletlerden insanların festivale katılımı, festivalin çok kültürlü olduğunun göstergesi. Böyle bir etkinlikte, kentimizin özellikle de termal ve medikal yönünü ön plana çıkarmak bizim için önem teşkil ediyor. Bu amaçla kentimizi tüm özellikleri ile geniş bir stant alanında tanıtıyoruz." diye konuştu.

Rotterdam Ahoy’da organize edilen ve 'Kültürlerin Buluşma Arenası' niteliği taşıyan Multifestijn Festivali’nde, Kazakistan, Türkmenistan, Bosna Hersek ve Makedonya’nın aralarında olduğu 11 ülke stant açtı. Sanattan kültüre, gastronomiden konferanslara değin birçok etkinliğin düzenlendiği fuarda tanınmış sanatçılardan Kubat sahne aldı. Bu yıl 7’nci kez düzenlenen Multifestijn Kültür Festivali’ni üç gün boyunca yaklaşık 70 bin kişi gezdi. İkinci kez düzenlenen D’Anatolie Festivali ise etkinlik sonuna kadar 32 bin kişiyi ağırladı. Avrupa’nın en büyük uluslararası fuar alanlarından biri olan Paris Parc des Expositions Villepinte’de düzenlenen festivale, Türkiye’den Türkan Şoray, Gürkan Uygun, İskender Pala ve Uğur Işılak gibi ünlü isimler de katıldı.
CİHAN

Bursa, Avrupa'ya turizm çıkarması yaptı

Bursa, Avrupa'ya turizm çıkarması yaptı

Bursa, Avrupa'ya turizm çıkarması yaptı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.