1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Büyükşehir’in Çadır Fuarı Esnafı Kızdırdı
Büyükşehir’in Çadır Fuarı Esnafı Kızdırdı

Büyükşehir’in Çadır Fuarı Esnafı Kızdırdı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin İstasyon Meydanı’nda ‘fuar’ adı altında çadır kurmasına Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat tepki göstererek, “Vergisini ödeyen, çoğu zaman siftah bile yapamayan esnafımıza çadır fuar.

A+A-

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin İstasyon Meydanı’nda ‘fuar’ adı altında çadır kurmasına Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat tepki göstererek, “Vergisini ödeyen, çoğu zaman siftah bile yapamayan esnafımıza çadır fuar kurulması haksızlık. Büyükşehir Belediyesi bu yanlıştan dönmeli” dedi.

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, beraberinde Kunduracılar Odası Başkanı İshak Karslıoğlu ile Yakut Plaza esnafını ziyaret etti. İşyerlerini tek tek dolaşan Başkan Fırat, esnafın ‘çadır’ tepkisiyle karşılaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘fuar’ adı altında İstasyon Meydanı’na çadır kurmasına tepki gösteren bir esnaf, vergi levhasını göstererek, “Bize yazık günah değil mi?” diye sordu. Esnaflar, “Gün geliyor siftah edemiyoruz. Ama her yıl düzenli olarak vergimizi ödüyoruz. Ancak şehir dışından gelen bavulcular birkaç yüz lira kira vererek, belediyenin kurduğu çadırda para kazanıyorlar. Böyle adalet olur mu?” diye konuştular.

Esnaf şikayetlerini haklı bulan ESOB Başkanı Rasim Fırat, Büyükşehir Belediyesi’nin çadır izni vermesinin doğru olmadığını söyledi. Fırat, “Çadır da üç beş kuruş kira almak belediyeye yakışmaz. Çeşitli illerden gelmiş insanlar Erzurum’da harıl harıl iş yapıyorlar. Ancak kendi esnafımız siftah bile yapamıyor. Acaba bizim esnafımız başka bir şehre gitse orada onlara yer verirler mi ya da o bölgenin insanı gidip o çadırdan alışveriş yapar mı? Halkın bu çadırlardan alışveriş yapmamasını, belediyenin de bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz” dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.