1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Cam Kemik Hastalarının Salıncak Mutluluğu
Cam Kemik Hastalarının Salıncak Mutluluğu

Cam Kemik Hastalarının Salıncak Mutluluğu

Muş Belediyesi, merkeze bağlı Kültür Mahallesi’nde ikamet eden Omuş ailesinin cam kemik hastası çocukları için evin bahçesine salıncak kurdu.

A+A-

Muş Belediyesi, merkeze bağlı Kültür Mahallesi’nde ikamet eden Omuş ailesinin cam kemik hastası çocukları için evin bahçesine salıncak kurdu.

Kültür Mahallesi’nde ikamet eden Şinasi Omuş, cam kemik hastası olan İrem ve Zeynep isimli kız çocuklarının dışarı çıkamamasından dolayı bahçeye oyun parkı kurmak istedi. Maddi durumu yeterli olmayan Omuş, bahçesine salıncak kurulması için Belediye Başkanlığı’na dilekçe verdi. Dilekçeyi okuyan Belediye Başkanı Necmettin Dede, Omuş ailesinin ikamet ettiği evin bahçesine salıncak kurulması talimatını verdi. Talimat üzerine Muş Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bahçede salıncak kurdu.

Salıncakların kurulmasını heyecanlı bir şekilde izleyen İrem ve Zeynep Omuş isimli çocuklar, salıncağa binip eğlendi. Anneleri tarafından salıncakta sallanan çocuklar, sevinçlerinden gözyaşlarına hakim olmadı. Burada gazetecilere konuşan anne Aysel Omuş, 10 çocuğunun olduğunu ve İrem ile Zeynep isimli kızlarının cam kemik hastası olduğunu söyledi. Çocuklarının dışarı çıkamadıklarını ve gönüllerince eğlenemediklerini dile getiren anne Omuş, "Çocuklarım, dışarıda oyun oynayan çocukları görünce üzülüyorlardı. Onların üzüntüsüne fazla dayanamadık ve eşim belediyeye dilekçe verdi. Sağ olsunlar çok kısa sürede bahçemize salıncak kuruldu. Artık benim çocuklarım da salıncakta oynayabilecek. Sayın Başkanımıza ve tüm belediye personelimize teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Necmettin Dede ise ailenin dilekçesinin okur okumaz talimat verdiğini belirterek, "Bu çocukların durumu içler acısı. Yaşıtları gibi dışarı çıkamıyor, gönüllerince eğlenemiyorlardı. Biz de ailenin dilekçesi üzerine ikamet ettikleri evin bahçesine salıncak kurdurduk. Umarım çocuklar bu salıncaklarda gönüllerince eğlenirler." diye konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.