1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Feza Lisesi Cumhuriyet Meydanı'nı Laboratuvara Çevirdi
Feza Lisesi Cumhuriyet Meydanını Laboratuvara Çevirdi

Feza Lisesi Cumhuriyet Meydanı'nı Laboratuvara Çevirdi

Samsun Feza Eğitim Kurumları çatısı altında bulunan okullar tarafından hazırlanan “Bilim ve Sanat Şenliği” hem eğlendirdi hem de bilgilendirdi.

A+A-

Samsun Feza Eğitim Kurumları çatısı altında bulunan okullar tarafından hazırlanan “Bilim ve Sanat Şenliği” hem eğlendirdi hem de bilgilendirdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen şenliğin açılışı Maceracı Programı’nın sunucusu Murat Yeni tarafından yapıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Özel Feza Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Yahya Ceylan, kurum olarak yapılan sınavlarda üstün başarılar elde ettiklerini bunun yanı sıra yaptıkları projelerle de bilim olimpiyatlarından dereceyle döndüklerini söyledi.
Gelecekte yaşanacak en önemli rekabetin eğitim, bilim ve teknoloji alanında olacağını hatırlatan Ceylan, “Bu rekabette başarılı olabilmek için kaliteli eğitim ve bilim adamı yetiştirmek şart. Bu yetişen bilim adamlarını da çağdaş uygarlığın mimarında kullanmak için bu konuda elde ettiğimiz deneyimimizi sizlerle paylaşmak ve bütün öğrencilere yaymak için burada Feza Bilim ve Sanat Şenliği düzenlemekteyiz. Bu etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan başta Valilik olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum.” dedi. Şenliğin açılış kurdelesini Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan birlikte yaptı. Açılışın hemen ardından öğrencilerin “Fillere Diş Macunu” adını verdikleri kimyasal gösteride özel karışımların içine dökülen sıvıların katılaşarak 5 metre yükseğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Protokol üyeleri stantları gezerek öğrencilerden yaptıkları projeleri hakkında bilgiler aldılar. Stantların gezilmesinin ardından ise Çanakkale Savaşlarının anlatıldığı “Gezici Müze” şeklinde yapılmış olan olan otobüs gezildi.
Öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları projelerin sergilendiği şenlikte fillerin diş macunundan helyum balonuna, çalmayan çalar saatten sigaranın zararlarını gösteren makineye kadar onlarca şaşırtıcı ve bir o kadarda bilgilendirici materyallerin olduğu stantları vatandaşlar hayranlıkla gezdi. Vatandaşların en çok dikkatini ise et yiyen bitkiler çekti. Bulvar Alışveriş Merkezi önünde açılan Feza Bilim ve Sanat Şenliği 4 gün boyunca saat 10.00 ile 20.00 arasında ziyaret edilebilecek.
CİHAN

Feza Lisesi Cumhuriyet Meydanı'nı laboratuvara çevirdi

Feza Lisesi Cumhuriyet Meydanı'nı laboratuvara çevirdi

Feza Lisesi Cumhuriyet Meydanı'nı laboratuvara çevirdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.