1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çaresiz Baba, Sinir Nakli Yapacak Hastane Arıyor
Çaresiz Baba, Sinir Nakli Yapacak Hastane Arıyor

Çaresiz Baba, Sinir Nakli Yapacak Hastane Arıyor

Öğrenciler, kolunu patosa kaptıran ve sinir nakli yapılması gereken 6 yaşındaki Hamza Tarhan ve ailesinin sesi oldu.

A+A-

Öğrenciler, kolunu patosa kaptıran ve sinir nakli yapılması gereken 6 yaşındaki Hamza Tarhan ve ailesinin sesi oldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, fotoğrafçılık dersini sosyal sorumluluk projesine dönüştürdü. Tarlada çalışan babasının yanına gidip, orada bulunan patosun kayışına kolunu kaptıran Hamza’nın hikayesini fotoğraflayan öğrenciler, şimdi ise ona sinir nakli yapılması için baba Rehber Tarhan’la birlikte hastane ve bir yardım eli arıyor.

    Sacide Kızılay, Esra Erdoğan, Bekir Kaya, Rabia Oğuz, Sercan Engerek’in yaptığı foto röportaj için yazdıkları hikayede Hamza’nın başından geçen kaza anlatılıyor. Kopan kolu yerine dikilen kazazedeye sinir nakli yapılması gerekiyor. Ancak ailenin maddi durumu yetersiz olduğu için hayırseverlerden yardım bekliyor.

    Ankara ve İstanbul’da doktorlarla görüşmek için aybaşını beklediğini ifade eden geçici işçi baba Rehber Tarhan, “Geçmişte yaşanan bazı aksilikler oğluma nakil yapılmasına mani oldu. Hacettepe Üniversitesi sinir naklini yapabileceğini, ancak ruhsatlarının iptal edildiği için bunu gerçekleştiremediklerini söylüyor. Özel hastaneler ise bizden 150 bin lira gibi bir rakam istiyor. Ne benim ne de babamın varlığı bu ameliyatın bir kısmını bile karşılamaya yetmez. Son umut olarak İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ne gittik ancak orada da bize kapıyı gösterdiler. Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) nasıl ulaşacağımı bilmiyorum. Bir umut ameliyatın orada olabileceğini söylediler. Bir ay sonra işsiz bir baba olarak oğlumla birlikte evde oturacağım. Doktorlar, sinil nakli yapılmaması durumunda kısa süre sonra kas kaybının başlayacağını söylüyor.” şeklinde çaresizliğini dile getirdi. CİHAN

Çaresiz baba, sinir nakli yapacak hastane arıyor

Çaresiz baba, sinir nakli yapacak hastane arıyor

Çaresiz baba, sinir nakli yapacak hastane arıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.