1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yazıcı'dan Önemli Açıklama
Yazıcıdan Önemli Açıklama

Yazıcı'dan Önemli Açıklama

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

A+A-

YAZICI: "YIKARAK HAK ARAMANIN DEMOKRASİ İLE BAĞDAŞIR TARAFI YOK!"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yazıcı, "Yakarak, yıkarak, döverek eylemle hak aramanın demokrasiyle bağdaşır hiçbir tarafı yoktur." dedi.

Bakan Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Toplantı Salonu'nda düzenlenen B Grubu Personel Ataması Kura Töreni öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin bir soruya Yazıcı, eylemin çok farklı amaçlara hizmet ettiğine dikkat çekti. Vatandaşların yönlendirildiğine ve manipüle edildiğine işaret eden Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul sevdalısı olduğunu vurguladı. Eylemi Başbakan Erdoğan’a yapılmış büyük bir haksızlık olarak nitelendiren Yazıcı, Erdoğan'ın iller arasında İstanbul'a ayrı bir hassasiyet gösterdiğini de dile getirdi. Yazıcı, "Gerçekten gönülden bir sevdası var. İstanbul, onun belediye başkanlığı zamanında yeşille tanıştı. Dolayısıyla böyle bir İstanbul'a bakışı olan Erdoğan veya onun ekibi, İstanbul'un dokusunu, tarihi değerini azaltacak, kültürel etkinliğini bozacak bir eylem tasarlayanlara fırsat vermez." değerlendirmesinde bulundu. Kararlı bir şekilde ülkenin değerlerini koruyarak, özellikle de insan haklarına saygı göstererek faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Bakan Yazıcı, "Fol yok yumurta yok, mangalda kül bırakmayanlar var. Elbetteki mangaldaki külü dışarıya savuranlar, o kül onların üzerine sinecektir." ifadesini kullandı.

“KIRMAK YIKMAK HAK DEĞİLDİR”

Yazıcı, vatandaşların demokratik haklarını kullanırken, yasalara uygun davranması gerektiği uyarısında da bulundu. "Kırmak, yakmak, dökmek bir hak değildir.” diyen Yazıcı, “Bunlar suçtur. Kamu görevlileri, kamu düzenini sağlamakla görevlidir. Bir taraftan da işlem süreçleri devam edecek." diye konuştu.

Yazıcı, sorunların sakin bir şekilde, empati yapılarak çözülmesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Talep ne? Parkta düzenleme olmayacak mı? Düzenleme daha mı kötü? Değerlerimize daha mı aykırı? Ne isteniliyor? Bu söylensin. Ama bakıyorsunuz çok değişik gruplar kitlesel olarak insanları sürükledi. Eminim ki insanlar sakin bir şekilde düşündüklerinde yaptıklarının kime yaradığı, kime hizmet ettiğini ve ülkemize sonuç itibariyle katkı sağlamayacağını göreceklerdir. Yakarak, yıkarak, döverek, eylemle hak aramanın demokrasiyle bağdaşır hiçbir tarafı yoktur."

“DEMOKRASİLERDE HER ŞEY KONUŞULMALI”

Yazıcı, bir gazetecinin sorusu üzerine de Anayasa'nın değişmez maddelerine ilişkin daha önceki değerlendirmelerine açıklık getirdi. Anayasa yapma hakkının millete ait olduğuna dikkat çeken Yazıcı, şunları söyledi: “Millet dediğimiz bu coğrafyada yaşayan herkesin içerisinde yer aldığı bütünün ismi, ırksal bir tanım değil. Anayasa yapma hakkı milletin tekel hakkıdır, hak millete aitse, o hak tekelse, tekel olan hak sınırlanamaz, kayıtlanamaz. 'Şunları yapamazsın' diyorsanız, anayasa yapma hakkına kayıt tutuyorsunuz demektir. Peki bunu kim tutuyor? O güç kimde? 'Bunlar olamaz' dedik. Demokrasilerde her şey konuşulmalı." CİHAN

Yazıcı: Yıkarak hak aramanın demokrasi ile bağdaşır tarafı yok

Yazıcı: Yıkarak hak aramanın demokrasi ile bağdaşır tarafı yok

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.