1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çavuşoğlu: İl Sözü Verenler Sorgulansın
Çavuşoğlu: İl Sözü Verenler Sorgulansın

Çavuşoğlu: İl Sözü Verenler Sorgulansın

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'nın il olması konusunda söz vermediklerini, mitinglerde il sözü veren siyasi partiler bulunduğu...

A+A-

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'nın il olması konusunda söz vermediklerini, mitinglerde il sözü veren siyasi partiler bulunduğunu, asıl bunların sorgulanması gerektiğini savundu.

Antalya ve ilçelerinde, 3 gündür çeşitli etkinlik ve ziyaretlere katılan Çavuşoğlu, Alanya Açık Ceza İnfaz Kurumu'nu ziyaret ederek, bazı mahkumlarla sohbet etti. Ardından, partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya katılan Çavuşoğlu, Alanya'da Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın protesto edildiği mitingle ilgili sorulara cevap verdi. Çavuşoğlu, mitingi, sadece MHP değil, 6-7 siyasi partinin birlikte düzenlediğini söyledi.

AK Parti'nin, il konusunda hiç bir zaman söz vermediğini dile getiren Çavuşoğlu, Alanya'ya gelen önceki başbakanların ‘il sözü' verdiği yönünde yazılar okuduklarını ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da birkaç kez Alanya'ya geldiğini hatırlatan Çavuşoğlu, Erdoğan’ın hiçbir gelişinde Alanya'ya veya başka bir ilçeye il sözü vermediğini kaydetti. Daha önce Alanya'ya il sözü vermiş ancak sözünde durmamış tüm siyasi partilerin temsilci ve üyelerinin protesto mitinginde bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, “Bunun sorgulanması gerekiyor. AK Parti olarak bu konuda hiçbir zaman söz vermedik." dedi.

Demokratik bir gösteri olan bu eyleme saygı duyduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bu tür olayların siyasete alet edilmesini de doğru bulmadıklarını ifade etti. Vatandaşın da buna rağbet etmediğini ve prim vermediğini kaydeden Çavuşoğlu, yasa tasarısının ana çerçevesinin belli olduğunu söyledi. İstanbul ve Kocaeli'de olduğu gibi tüm ilçelerin büyükşehir kapsamına alındığına dikkat çeken Çavuşoğlu, “Belde belediyeler kapanıyor. Her ilçede bir toptancı hali olabiliyor. Buna benzer bazı düzenlemeler var. Siyasi iktidar olarak herkesi dinleyeceğiz. Hep beraber karar vereceğiz. Mitingi ise demokratik bir hak olarak görüyoruz ve doğal karşılıyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.