1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. ÇAYDA MÜTHİŞ VURGUN/ 2.Bölüm
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

ÇAYDA MÜTHİŞ VURGUN/ 2.Bölüm

A+A-

ÇAY VURGUNUNDA İKİNCİ DOSYAYI AÇIYORUZ..

ROMEN TIR ŞOFÖRLERİ KULLANILARAK, TÜRKİYE'YE NASIL KAÇAK ÇAY SOKULDU?

20 YAŞINDAKİ ÇAY KAÇAKÇISI GAZETE İLANIYLA ARANIYOR!.

www.etkihaber.com YAZARI AYKUT ONUR KALAYCI, ÇAY VURGUNCULARININ PEŞİNİ BIRAKMIYOR.

KALAYCI, İKİNCİ DOSYASINDA ÇAY KAÇAKÇILIĞINDA ROMEN UYRUKLU TIR ŞOFÖRLERİNİN KULLANILDIĞINA DİKKAT ÇEKİYOR. İTHAL EDİLDİĞİNDE DEVLETE YÜZDE 145 VERGİ ÖDENMESİ GEREKEN ÇAYIN GÜMRÜK BELGELERİNDE KÂĞIT OLARAK NASIL YURDA SOKULDUĞU İKİNCİ DOSYADA MERCEK ALTINA ALINIYOR!!

DEVLETİ KASASINI ZARARA UĞRATAN KAÇAKÇILARIN ÜZERİNE İNATLA GİDEN ETKİHABER YAZARI AYKUT ONUR KALAYCI, ÇAY VURGUNUNDAKİ İKİNCİ DOSYASINI KAMUOYU İLE PAYLAŞMAYA DEVAM EDİYOR.

WWW.ETKİHABER.COM GÖZÜPEK YAZARI KALAYCI, İKİNCİ DOSYADA KAÇAKÇILIĞIN NASIL ORTAYA ÇIKARILDIĞINI, ÇAYLARIN HANGİ GÜMRÜK KAPISINDAN TÜRKİYE'YE SOKULDUĞUNU KAMUOYUNUN BİLGİSİNE SUNUYOR.. KALAYCI, KAÇAKÇILIĞIN ORTAYA ÇIKMASINI SAĞLAYAN GÜMRÜK GÖREVLİLERİNE TEŞEKKÜR EDERKEN, KAÇAKÇILARA VE DEVLETİN KASASINI SOYAN BU KİŞİLERE YARDIM ETTİKLERİ İDDİA EDİLEN BAZI GÖREVLİLERİ İSE UYARIYOR!.

Herşey yine meçhul ihbarcının Gümrük Kontrolörleri Ankara Grup Başkanlığı'na yaptığı telefon ihbarıyla başladı. Meçhul ses, ikinci telefonda da Türkiye'ye Romanya üzerinden çay kaçakçılığı yapıldığını ihbar ediyordu. Kimliği gümrük yetkililerinde saklı ihbarcı, telefonda plakalarını verdiği tırlarda kaçak çay olduğunu söylüyordu. Bu ses, gümrük görevlilerini harekete geçirmeye yetti. Belgelerde alıcısı N.... Dış Ticaret G.D'ye ait olan mallar incelenmeye tabi tutuldu. Malların bulunduğu tırlar, Kapıkule Gümrüğü'ndeki X-Ray cihazlarına götürüldü. Tırların taşıdığı mallar vergisi düşük olan kâğıt olarak gözüküyordu. Ancak tır dorselerinin kapıları açıldığında durumun hiçte öyle olmadığı ikinci kez gözler önüne serildi.

Kısa yoldan zengin olma hayaliyle devletin kasasını soymaya kalkanlar, yine başlarını duvara vurmuşlardı. Durumun ortaya çıkmasının ardından konu üzerinde hassasiyetle duran Gümrük Müsteşarlığı olaya hemen el attı. Soruşturma yapılması için Ankara'dan gümrük baş kontrolörleri görevlendirildi. Kontrolörler Fehmi Çakar ile Önder Özdiyen soruşturma için Edirne'ye gitti. Gümrüğün deneyimli kontrolörleri araştırma ve incelemelerinden sonra konuyla ilgili başta Gümrük Müsteşarlığı olmak üzere Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na ayrıntılı rapor yazdılar. Kontrolörler raporlarında çay vurgunuyla ilgili önemli detaylara yer verdiler.

KAÇAK ÇAYI ROMENLER TAŞIYOR!

Başkontrolörler Çakar ve Özdiyen, raporlarında kaçak çayların yurda sokulmasında Romen tır şoförlerinin kullanıldığına dikkat çekiyor. Kontrolörler Alexandru Juganaru, Claudıu Mılu, Constantin Alexandru, Chıristin Nuta, Eugean Maracineanu, Gherorge Voıculet, Ion Radion Nita, Sorin Vasile Dobre ve Vasile Mutu adlı şoförlerin tır karnelerinde kağıt olduğunu bildikleri ancak Türkiye'de yüzde 145 olan kaçak çayı yurda sokmak istediklerini belirttiler. Kontrolörler, Romen uyruklu tır şoförlerinin kaçakçılığa yardım suçundan adli mercilere sevk edilmesini gerektiğini vurguladılar.

KAÇAKÇI GAZETE İLANIYLA ARANIYOR..

Sayın okuyucularım; sizlere ETKİHABER'deki köşemden birçok kaçakçılık olayını anlatıp, devleti zarara uğratan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen kaçakçıları cesaretle yazdım. Kendim birçok kaçakçılık dosyasını da okudum. Ama inanın böylesini hiç görmedim. Milyonlarca TL'lik kaçakçılık olayında suçlanan kişileri araştırdığımda duyduklarıma doğrusu inanamadım. Bu soruşturmada adı geçen şirketin sahibi sadece ve sadece 20 yaşında bir delikanlı. Üstelik bendeki belgelere göre de aranıyor. Ayrıca devletin yetkili kurumlarınca gazetelere ilan verilerek aranıyor.

ROMENCE ÇAYI ANLAMAMIŞLAR!!

Baş kontrolörler Çakar ve Özdiyen raporlarında, gümrük görevlileriyle ilgili tespitlerini de belirttiler. Raporda gümrük görevlilerinin ithalat sırasında belgeleri inceledikleri, şüpheli bir durum görmedikleri, (sıkı durun şimdi) Romence 'Çay' anlamına gelen 'Ceai' sözcüğünün anlamının da Türkçede 'Çay' olduğunu bilmedikleri için tırlara ‘geç’ dediklerini belirttikleri yazıldı.

‘SAVCILIĞA SEVK  EDİLMELİLER’

Kontrolörler raporlarının sonuç bölümünde de olayla ilgili kesin kanaatlerini dile getirdiler. Her iki kontrolörün imzasını taşıyan raporda, kaçak çay soruşturmasına karışan şirket sahiplerinin cezalandırılması istendi. Raporda şirket sahipleri G.D, M.A. ve E.E'nin TCK'NIN 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince haklarında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması gerektiğini belirttiler. Şirketin daha önce dile getirdiğimiz kaçakçılık dosyasından ise, halen Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davası sürüyor.

VE SON SÖZ:

Sevgili www.etkihaber.com  okuyucuları; işte size ikinci çay vurgunu dosyamızın özeti. 20 yaşında bir genç, Romence Ceai'nin Çay olduğunu anlamayan gümrük görevlileri ve devletin kasasını soyulmaktan kurtarmaya çalışan görevliler.. Çayda vurgun bununla bitti mi? Kocaman bir HAYIR!. Siz asıl üçüncü dosyayı bir görün. Okudukça bazen üzülüyor; bazen de elimde olmadan gülüyorum. Üçüncü dosyada görüşmek üzere bekleyin..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.