1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çevreci Minikler, 8,5 Tonluk Atık Pil Topladı
Çevreci Minikler, 8,5 Tonluk Atık Pil Topladı

Çevreci Minikler, 8,5 Tonluk Atık Pil Topladı

Bursa'da, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilköğretim ve anaokulları arasında düzenlenen atık pil toplama kampanyası kapsamında 8 bin 495 kilogram atık pil toplandı.

A+A-

Bursa'da, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilköğretim ve anaokulları arasında düzenlenen atık pil toplama kampanyası kapsamında 8 bin 495 kilogram atık pil toplandı. En fazla pil toplayan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde ilköğretim ve anaokulları arasında düzenlenen atık pil toplama kampanyası sona erdi. Bursa genelindeki okulların büyük ilgi gösterdiği kampanyaya katılan öğrenciler, yaklaşık 8,5 ton atık pil toplayarak, zehirli atıkların hava, su ve toprağa karışmasını önlemiş oldu.

    Kampanyada derece giren okul ve öğrenciler, Hayvanat Bahçesi’ndeki Afrika Kafe’de düzenlenen törenle ödüllendirildi. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, çevre konusunda en önemli adımın kirletici unsurların ortadan kaldırılması olduğunu söyledi. Çevre bilincinin oluşturulması amacıyla düzenledikleri kampanyanın geniş kitlelere ulaştığını hatırlatan Ödünç, “Piller, günlük yaşantımızda yoğun olarak kullandığımız bir enerji kaynağı. Ancak kullanılan pillerin kontrolsüz bir şekilde doğaya bırakılması çevre adına büyük tehlikeler oluşturuyor. Pil içinde bulunan cıva doğada kaybolmuyor, deri ve solunum yolu insan vücuda girebiliyor. Bu nedenle çevre konusunda herkesin bilinçli ve duyarlı olması gerekir. Bu kampanya duyarlılıklarını gösteren öğrencilerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

    Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bahattin Kuşoğlu da doğanın insana ihtiyacı olmadığını ancak her insanın sağlıklı bir çevreye ihtiyacı olduğunu belirterek, konunun önemine vurgu yaptı. Bilinçsizce doğaya atılan pillerin içindeki ağır metaller nedeniyle insanlarda kansere yol açan hastalıklara neden olduğunu ifade eden Kuşoğlu, “Doğayı bekçiyle değil ancak sevgiyle koruyabiliriz. Bu nedenle yeni neslin çevre konusunda daha duyarlı olması için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Etkinliğe destek veren tüm okullarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından kampanya kapsamında en fazla pil toplayan öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. En fazla atık pil toplayan Ayten Bozkaya İlkokulu bilgisayar, yazıcı ve fotoğraf makinesi ile ödüllendirilirken, ikinci olan Peyami Safa İlkokulu bilgisayar ve yazıcı, üçüncü olan Fethiye Dörtçelik İlkokulu da bilgisayar ödülünü almaya hak kazandı. Mansiyona layık görülen ilköğretim okulu öğrencileri ile anaokulu öğrencileri de spor ve eğitim setleri ile ödüllendirildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.