1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP'ye kapatma davası açılacak mı?
CHPye kapatma davası açılacak mı?

CHP'ye kapatma davası açılacak mı?

Şamil Tayyar, Başbakan'ın CHP ile ilgili ortaya attığı Reyhanlı iddialarının bir kapatma davasına gerekçe olabileceğini söyledi.

A+A-

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Başbakan'ın CHP ile ilgili ortaya attığı Reyhanlı iddialarının bir kapatma davasına gerekçe olabileceğini söyledi.

Beyaz TV'de yayınlanan "1'e Bir" programında konuşan Şamil Tayyar, Başbakan'ın dile getirdiği "Reyhanlı saldırısını planlayanlarla CHP yönetiminin bağlantısının olduğu" iddiasının bir kapatma davasına sebep olabileceğini söyledi.

İşte Şamil Tayyar'ın o sözleri:

Reyhanlı'daki iddialar çok ciddi ve vahim, bunları araştırmak üzere Yargıtay Cumhuriyet başsavcılığı CHP hakkında bir inceleme başlatabilir. İnceleme diyorum bakın bu çok önemli, böyle bir hazırlığı olduğu anlamında söylemiyorum.

KAPATMA DAVASI AÇABİLİR

Ben kişisel kanaatimi söylüyorum. Yargıtay böyle bir inceleme başlatırsa bir kapatmayı gerektirecek belgelere bilgilere ve delillere ulaşılırsa kapatma davası açabilir.

İDDİALAR CİDDİ

Ben Reyhanlı iddialarının bir inceleme başlatmayı gerektirecek ölçekte ciddi olduğunu söylüyorum. Başbakan'ın istifa çağrısına ilave olarak bunu söylüyorum.

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan, Reyhanlı saldırısını organize eden kişinin, CHP heyetine Suriye ziyaretinde rehberlik eden ve Esad ile görüşmede yer alan kişi olduğunu söylemişti. "CHP Genel Başkanı ve bazı arkadaşları boğazlarına kadar çamura batmış durumdalar" diyen Erdoğan, "CHP Genel Başkanı'nın ahlaksızca, edepsizce yaptığı saldırılar, Reyhanlı ve diğer karanlık olaylarla ilgili irtibatı örtmeye, karartmaya yetmez. CHP bu meseleyle, bu irtibatlarla ilgili derhal tatmin edici açıklama yapmak zorundadır. Hatta CHP Genel Başkanı ve arkadaşları derhal ama derhal istifa etmelidir" şeklinde konuşmuştu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.